Nära att bli matchhjälte i återkomsten

Det blev en lyckad återkomst i Västerviks IK för Dan Pettersson.

Dan Pettersson är tillbaka i VIK-tröjan. För hur länge återstår att se.

Dan Pettersson är tillbaka i VIK-tröjan. För hur länge återstår att se.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-11-13 22:09

Dan Pettersson blev skadad i slutet av förra säsongen med Linköping HC och har inte spelat en match sedan mars.

För att komma i matchform så har LHC lånat ut 26-åringen till VIK på obestämd tid. Att han är populär bland VIK-fansen märktes vid spelarpresentationen där förre VIK-kaptenen fick rejält med applåder.

– Det är kul att vara tillbaka. Att det var VIK jag blev utlånad till gjorde det mycket enklare för mig. Det är inte så många spelare kvar sedan när jag spelade här. Däremot är många personer runt laget och i föreningen kvar, säger Dan Pettersson efter 2–1-segern mot BIK Karlskoga.

Dan spelade ihop med Ken Jäger och Peter Krieger. Trion satte högst fart från första nedsläpp.

– Det var jäkligt kul. Man har saknat den vinnande känslan. Det var kul att vi kunde avgöra i förlängningen.

Hur är matchformen?

– Det är klart att det var lite ringrostigt, precis som det ska vara. Det är ganska stor skillnad på träning och match. Jag försökte göra det enkelt och göra korta byten. Jag får växa in i det framöver.

VIK gav serieledarna BIK Karlskoga fullt jobb.

– Starten på matchen är riktigt bra. Det är synd att vi inte får lite mer betalt för vår inledning. Det är en tät och tight match. Jag gillar vårt tålamod vi har under stora delar av matchen.

Det kunde ha slutat med dundersuccé i återkomsten eftersom han hade två farliga styrningar när VIK fick spela i numerärt överläge i förlängningen.

– Jag hade två bra lägen, men det var skönt att se Adam Plant avgöra. Det spelar ingen roll för mig att jag inte fick avgöra, konstaterar Dan Pettersson.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!