Dolphins är inte att leka med i Stadium Arena – inte ens för ett lag från Europas bästa liga som aspirerar på att vinna hela turneringen.

22–11-ledningen efter första quartern säger allt. Dolphins matchinledning var galen. De svenska mästarna stormade fram.

– Vi visade ingen respekt i början. Vi kan inte visa för mycket respekt. De är visserligen ett topplag i Spanien, men folk tror att svensk basket är långt ifrån – vi är där och nosar. Vi hade en bra game plan och vet att vi kan spela så här bra, säger Anes Zekovic.

Vad tänkte du när ni ledde med 13 poäng?

– Det var liksom bra, man var uppe på tårna. En go känsla. De underskattade säkert oss i början och tänkte att vi kanske var ett sopgäng från Sverige. Det blev en väckarklocka för dem.

Estudiantes var sargat, men långt ifrån slaget. Sakta men säkert arbetade spanjorerna sig in i matchen.

39–36 till Dolphins i paus byttes snabbt till ett bortagrepp om matchen. Ett grepp som Estudiantes aldrig släppte.

Artikelbild

| Anes Zekovic.

Till slut föll Dolphins med tolv poäng: 62–74.

– Det känns tufft så klart. Vi visste att det skulle bli en svår match mot ett väldigt bra lag. I andra halvlek får de lite runs på oss och vi tappar huvudet direkt, säger Anes Zekovic som förra säsongen spelade i Uppsala.

Artikelbild

| Mikael Lindquist.

Vad är största skillnaden på Estudiantes och lagen i svenska ligan?

– De är större och spelar väldigt smart. Så fort man gör fel, så blir man straffad. Det är sjukt kul att möta såna här lag.

Artikelbild

| Adnan Chuk.

Zekovic satte själv dit 13 poäng och hade mest speltid av alla i Dolphins – detta i hans största match hittills i karriären.

– Det gick helt okej. Jag är ganska nöjd, men jag skulle ha velat vinna. Många vet säkert inte vem jag är – men jag försöker alltid spela hårt när jag får chansen, säger Zekovic.

Artikelbild

Hur ser du på returen?

– Vi vill självklart spela en bra match. Att vinna med mer än tolv poäng blir svårt, men vi ska inte kasta bort det här.

Artikelbild

Returen spelas i Madrid på lördag. Coachen Adnan Chuk ska se till att kräma ur allt ur sitt manskap även där.

– Med nyktra ögon genomförde vi, taktiskt och tekniskt, många saker på ett väldigt bra sätt i dag. Jag är nöjd. Vi hade några dippar där vi straffas väldigt hårt. Vi måste göra en nästintill perfekt match samtidigt som de gör en dålig match för att vi ska kunna tävla mot lag på den här nivån, säger Adnan som fick klara sig utan Johnell Smith som drog på sig en skada tidigare i veckan.

Artikelbild

– Vi får se hur det ligger till. Han ska röntgas framöver.

Vad säger du om Anes Zekovic framfart?

Artikelbild

| Jocke Kjellbom i första mötet.

– Han har kommit in i säsongen väldigt bra och tagit vara på chanserna på träningarna. Han tar för sig på ett balanserat sätt.