Det blev en speciell lördagskväll i Målilla. På många sätt.

Det ihållande regnet gjorde att tävlingsstarten sköts upp flera gånger. Till slut, efter nästan två timmars väntan, kunde äntligen GP-festen dra igång inför 7 000–8 000 åskådare på G&B Arena.

I grundomgången var det Bartosz Zmarslik, Matej Zagar och Maciej Janowski som visade bäst form.

Men när det väl skulle avgöras kunde ingen stoppa Nicki Pedersen. Han tog sig vidare från semifinalen efter en het duell med Tai Woffinden – och vann sedan finalen före Matej Zagar och svenskhoppet Fredrik Lindgren.

– Det var väldigt, väldigt viktigt för mig. Jag har varit med om en hel del saker och behövde det här. Efter att ha brutit ryggen två gånger var det tufft att ta sig tillbaka till GP-serien, säger vinnaren.

Pedersen nämner även sina skadebekymmer i våras, som gjorde att han missade ett flertal av Västerviks matcher i Elitserien.

– Det har varit tufft hela vägen, men jag har hela tiden varit mig själv och jobbat hårt.

Utöver vinsten var Nicki Pedersen inblandad i kvällens hetaste duell. Efter semifinalen var VM-ledaren Tai Woffinden mycket irriterad på dansken, som han tyckte körde för tufft.

Både Woffinden och hans mekaniker var framme och puttade på Pedersen.

– Löjligt. Jag gjorde ingenting, det var bara racing. Tai gjorde exakt samma sak mot mig några heat tidigare.

Hur upplevde du situationen?

– Han passerade mig, sedan körde jag om honom igen och stängde till. Efteråt kallade de mig en massa fula ord. Han är VM-ledare, men han agerade som ett barn, säger Nicki Pedersen som nu ligger tia i totalsammanställningen.