– Jag är inte nöjd. Det här en match som vi skulle ha vunnit, men vi bjuder in dem och det har några duktiga offensiva spelare. Jag tycker att ändå ska kunna slå ett sådant här lag, men det var en grymt viktig poäng som vi tog. Den är jag väldigt glad över, säger VFF:s tränare Magnus Fält efter 1–1.

Tack var poängen behåller VFF avståndet ner till Kalmar Södra på kvalplatsen och Kalmar AIK som båda är nio poäng efter med fyra matcher kvar att spela i division 4. I nästa omgång möts Kalmarlagen.

Tillställningen på lördagseftermiddagen på Bökensved är ingen som kommer att gå till historien som någon av de bättre. Tempot var inte speciellt högt och det slarvades rejält i passningsspelet.

– I slutet av första halvlek och i början av andra halvlek var vi inte bra. Det var en halvdan match av oss. Det var mycket som var sämre jämfört med mot Färjestaden senast. Det är lite typiskt att det blir så här när vi äntligen får spela på A-planen och det är bra väder, menar Magnus.

Det var gästerna som tog ledningen med 1–0 i den 58:e minuten genom Shaho Abdulahiyan.

Då var det inte mycket som talade för någon poäng till hemmalaget som var väldigt uddlöst framåt.

VFF gjorde några byten och gick ner på trebackslinje. Det gav till slut utslag i och med att Tobias Bertilsson kunde nicka in kvitteringen till 1–1 på Calle Sjögrens frispark i 74:e minuten.

Bästa läget att avgöra för hemmalaget hade Tobias Palm, men skottet gick över ribban. Även Kalmar hade några bra lägen att avgöra, men då svarade målvakten Björn Söderström för några viktiga räddningar.

Trots att matchen spelades på A-planen var inte matchklockan igång. Det är för dålig service till publiken.