Sju poäng på 14 matcher. Det är Vimmerby IF:s facit i division ett den här säsongen. I höstpremiären blev det respass mot IFK Norrköping med 4–0 och nu krävs det en enorm uppryckning för att VIF ska kunna hänga kvar i division ett. Men kanske kan man börja knappa in redan i morgon när man möter Onsala BK på bortaplan.

– Vi ser positivt på prestationen mot Norrköping eftersom vi står upp bra spelmässigt. Vi släpper in tre mål på fasta situationer men annars så känner jag att vi börjar hitta våra roller mer och mer, både defensivt och offensivt. Nu måste vi börja skrälla och det är väl dags nu mot Onsala, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Senast lagen möttes vann VIF med 4–3. Jonas Karlsson minns att det var en intensiv match med chanser åt båda hållen.

Artikelbild

| VIF-tränaren Jonas Karlsson.

– Även där släppte vi in några mål på fasta situationer. Men jag känner att vi har rätt bra koll på Onsala och kommer att anpassa vårat spel efter dem, säger Karlsson.

På vilket sätt?

– De spelar ju med trebackslinje så vi kommer att försöka använda våra kanter mer än vad vi gjort hittills.

VIF har dock flera spelare borta inför matchen. Anna Karlsson och Elin Ryd är skadade medan Tilda Föghner och Moa Thorstensson är bortresta. Nathalie Milton fick en otäck huvudskada senast mot Norrköping och det är fortfarande osäkert om hon kommer att komma till spel mot Onsala. Även Malin Blidfors är otillgänglig.