För att alla spelarna i gruppen, som består av 22 spelare, så skulle få möjligheten att vara med i Västervikscupen, som avgjordes under lördagen, hade ledarna delat upp flickorna i två lag.

Det innebar det skulle spelas ett prestigefyllt derby på en av planerna på Karstorpsfältet.

Det märktes att det var mycket som stod på spel för ingen tjejerna gav sig, utan alla gav allt. När slutsignalen ljöd var det spelarna i det orange laget som jublade mest.

Artikelbild

| Innan avspark hälsade spelarna på varandra, från vänster: Ella Tholin, Agnes Rooth, Alma Westerlund, Ellie Nordqvist, Tilde Samuelsson.

– Det var kul att spela mot varandra. Vi har gjort det en gång tidigare. Visst tar man lite mera hänsyn, men man vill alltid vinna och försöker spela som vanligt, säger några av VFF-tjejerna efteråt.

Hur är det är att spela cup på hemmaplan?

– Det är kul och det är skönt att det är nära hem. Det har varit en bra dag, säger VFF-tjejerna efter sina tre matcher.

En av tränarna, Anders Davidsson, berömde tjejerna efter slutsignalen:

Artikelbild

| Elsa Davidsson i kamp med Freja Rampeltin om billen.

– Vi pratade om att ni skulle vara aggressiva och våga tacklas även om det var bästa kompisarna ni spelade emot. Ni gjorde precis som vi sade.

VFF:s F 14-lag sprang på riktigt bra motstånd när laget ställdes mot IK Waria, som kom trea i inofficiella SM för F14 tidigare i sommar.

Artikelbild

| Molly Hansen på väg framåt med bollen i kamp med Havanna Nilsson.

De bollsäkra tjejerna från Norrköping blev en för övermäktigt uppgift för VFF som fick se sig besegrat med 0–6, men besviken var inte speciellt stor efteråt.

– De var riktigt bra, så vi fick jaga mycket boll. Det är det bästa motståndet vi har spelat mot hittills. Det är kul att få möta nya lag också, säger Emma Kindberg.

Artikelbild

| Tilde Samuelsson, orange väst, och Mea Bovinder i kamp om bollen.

Hur är det att spela cup på hemmaplan?

– Det är kul och det innebär att många kan komma och heja på oss, svarar Emma.