– Det är tre dagar färre än vi har haft tidigare. Så allt kommer bli lite mer komprimerat den här gången, säger tävlingsledaren Anders Lindström.

En anledning till att det blir så är att Ostkustens Pärla inte längre kommer vara en del av Sommartouren. Ett beslut Westerviks Tennisklubb har tagit själva.

– Herr- och damsingeln är fortfarande kvar. Däremot blir det som sagt ingen SM-deltävling. Från början berodde det mest på ekonomin då vi hade gått med förlust utan en titelsponsor. Men nu är vi bara glada att det blev så här, säger Anders.

Artikelbild

| Stefan Edberg hjälper till med priserna.

Varför då?

– Vi anser helt enkelt inte att banorna är tillräckligt bra. Bevattningsförbudet i Västervik ställer verkligen till det för våra grusbanor. Hade det inte regnat en eftermiddag här för ett tag sedan så hade vi kanske behövt ställa in turneringen med tanke på skaderisken. När banorna spricker är det lite som om att spela hockey med hack i isen. Det går inte.

Nu har klubben dock fått grönt ljus och anmälningarna ligger i paritet med förra året.

– Vi har 90 stycken anmälda och räknar man bort Sommartouren blir det ungefär samma. Det enda jag kunde önskat är lite fler egna produkter, men många är helt enkelt bortresta över semestern.

Återigen kommer Stefan Edberg vara med och sponsra priserna i framför allt de yngre klasserna.

– Vid varje Grand-slam gör Adidas alltid nya kollektioner. Så priserna vi får skickade hit kommer direkt från Wimbledon. Vi är otroligt tacksamma över att han vill stötta klubben på det sättet.