Erik deltar i Sum-Sim, som avgörs i Malmö, för åttonde och sista gången.

– Detta är sista chansen för mig att ta medalj. Det känns bra och det var inget jag hade räknat med, säger Erik Ohlsén sedan han blivit trea på 100 meter fritt i 16–17-årsklassen.

Redan i försöken visade Erik att han var att räkna med. Han slog nytt klubbrekord med nästan en sekund med tiden 53,58. Det var tredje bästa tiden i försöken.

– Jag försökte inte tänka så mycket på en eventuell medalj. Det är lätt att tappa fokus då, utan jag skulle försöka simma på samma tid en gång till och ha roligt.

Det visade sig vara en lyckad kombination. För i finalen simmade Erik på exakt samma tid som i försöken och det räckte alltså till ett SM-brons.

Vinnaren Robin Hanson, Järfälla, vann på tiden 51,08, nytt rekord i Sum-Sim, och tvåan Tim Lärkfeldt, Jönköping, var åtta hundradelar snabbare än Erik.

– Det kändes tyngre i finalen på vägen hem och han som kom tvåa hade en bättre målgång. Jag ska dock inte vara bitter över att jag inte blev tvåa eftersom det bara skiljde nio hundradelar ner till fjärdeplatsen.

Hur firar du medaljen?

– Vi har varit köpt godis och sedan ska vi grilla, svarar Erik.

Innan Sum-Sim hade Erik störst förhoppningar på 100 meter fjäril som avgörs under lördagen.

– En finalplats var målsättning innan och det har jag nu uppfyllt, säger Erik Ohlsén.

VSS-trion Thea Ekström, Agnes Wedel och Felicia Claesén kom till start på 100 meter bröst i F 16–17 år.

Det blev ingen framskjuten placering för någon i trion.

Thea slutade på 25:e plats med tiden 1.19,21. Agnes kom på 35:e plats med tiden 1.20,32 och Felicia blev 43:a med tiden 1.20,91.