Prisades som Årets ryttare på gala

På onsdagskvällen anordnades Ryttargalan på Grand Hotel i Stockholm. "Jag är stolt", säger Tjusts Kjell Westerback.

Kjell Westerback (längst till höger i bild) prisades för sitt fina år.

Kjell Westerback (längst till höger i bild) prisades för sitt fina år.

Foto: Privat

Ridsport2019-11-28 11:54

Ryttargalan är en hyllning till årets hjältar och höjdpunkter, och i kategorin Årets ryttare vann två lokala förmågor varsitt pris.

Kjell Westerback från Södra Vi tävlar för Tjust Distansklubb och blev Årets ryttare i distansritt. Patrik Kittel är uppvuxen i Västervik och prisades som Årets ryttare i dressyr.

Båda är vinnare av championatstecken, vilket innebär att de har tagit flest rankingpoäng i sin gren under året.

– Det är stort och overkligt och jag är stolt över att få dela scen med giganter som Kittel, Peder Fredricson och Ludwig Svennerstål, säger 61-årige Kjell Westerback som har ridit distans i 15 år.

Med hästarna Hadari och William har han nått stora framgångar, framförallt i år då han har vunnit SM-guld och nu championatstecknet som bäste distansryttare.

– Vi var de första som prisades på galan och att lilla jag fick stå där bland OS-medaljörerna var riktigt häftigt, berättar Kjell på väg hem från huvudstaden.

– Det var en mycket trevlig kväll som började med mingel inne på vackra Grand Hotels vinterträdgård. Den första vi såg när jag och min fru klev in i lokalen var Malin Baryard Johnsson, och sen kom Peder Fredricson och Patrik Kittel och stod precis bredvid oss. Då blev man lite starstruck, säger Kjell och skrattar.

– Henrik Johnsson var en mycket duktig konferencier och gjorde hela tillställning rolig och avslappnad. Det var aldrig stelt som det kanske kan bli på såna här galor annars.

Hur summerar du en sån här kväll?

– Man får inte många chanser att vara med om det här så detta är ett minne att behålla, avslutar Årets distansryttare.

Stor vinnare på galan blev Fälttävlan som kammade hem fem olika priser. Årets bragd gick till hopplaget som vann Aachen Nations Cup, Årets prestation tilldelades fälttävlanlandslaget som vann EM-brons och fixade OS-biljett, Årets komet och Morgondagens stjärna gick till Ebba Adnervik, Dagstorpsortens Ryttarförening, och Årets hästskötare blev Roberto Scherneck.

Övriga priser som delades ut var Årets ridskolehäst (Quimmin, Norrköpings Fältrittklubb), Morgondagens häst (Astoria, dressyr), Årets ridlärare (Carina Bergh, Järna Ridklubb), Årets hederspris (Ulf Rosengren), Årets uppfödare (Tobias Hansson, Västra Hoby), Årets kämpe (Carolin Rutberg, paradressyr), Årets häst (Toveks Mary Lou, hoppning), Årets ridskola (Värmdö Ridklubb) och Årets eldsjäl (Margareta Bjelkstrand, Vällingby Ridsällskap).

Kjell Westerback prisades som Årets distansryttare på Ryttargalan i Stockholm på onsdagskvällen.
Kjell Westerback prisades som Årets distansryttare på Ryttargalan i Stockholm på onsdagskvällen.
Karta: Grand Hôtel
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!