Enligt det pressmeddelande som Tjust har skickat ut så är värvningen av 21-årige Nikita Veshchagin en av de mest meriterande ryska spelare som klubben har lyckats knyta till sig

Nikita kommer från spel på högsta nivå i Ryssland och har en meritlista som inger stor respekt. Sedan Nikita blev senior har han hunnit med att spela på högsta nivå i tre säsonger. 76 matcher I högsta ligan samt 13 matcher i Ryska Cupen.

Moderklubben är Volga, men han har representerat Dynamo Moskva, säsongen 2016–17, och Zorkij, säsongerna 2017–19, i den högsta ryska ligan.

Under hela sin ungdomskarriär har Nikita spelat i de ryska ungdomslandslagen; U-15, U-17 och U-19, där han spelade alla VM-turneringar i varje åldersgrupp.

"Rekryteringen av Niktia har gjorts möjlig genom vår tränare som under sin sommarsemester i hemstaden fick kontakt med Nikita och hans familj, när sedan förutsättningarna kändes rätt så fanns inga tvivel", skriver klubben i pressmeddelandet.

Nikita kommer från samma stad som Tjusts nya tränare Alexander Zinkevitch,  nämligen Archangelsk.

Nikita ansluter till truppen under nästa vecka. Han kan spela på följande positioner; ytterhalv, offensiv mittfältare eller anfallare