Överum–Boston 2–3

Serieledande Boston besegrade mittenlaget Överum med uddamålet. Överum missade en straff och ett öppet mål i första halvlek och istället var det gästande Boston som var i ledning med 0–2 i paus. I den andra halvleken reducerade Överum tidigt på straff, men i 74:e kom matchavgörande 1–3. Hemmalaget reducerade sent, men segern och de tre poängen var Bostons.

– Vi spelar lite som de gör och "tjongar" mycket långt tyvärr. Men det var en så liten plan så vi kunde inte spela som vi egentligen vill, säger Bostons tränare Robin Olsson som framhåller Alexander Hellenstierna och Christoffer Ekberg för sina insatser.

Överums Tobias Pettersson sa så här efter förlusten:

– Vi gör det riktigt bra och kämpade in i det sista. Speciellt i andra halvlek där vi hämtar upp oss i halvtid, men Boston är riktigt bra.

Beröm i hemmalaget fick Magnus Larsson.

Målskyttar Överum: Emil Johansson (straff), Kevin Ohlén.

Målskyttar Boston: Alexander Hellenstierna, Rory Barraza, Abbas Mohamadi.

Frödinge-Brantestad–Gunnebo 2–1

FBSK besegrade Gunnebo i mittenmötet efter att ha vänt på 0–1-underläge till 2–1 efter ett sent avgörande med tio minuter kvar.

– Det var riktigt skönt att vinna. Jag hade inte sagt emot ett kryss, men vi gör det riktigt bra i kväll, säger FBSK-tränaren Robert Blomberg som hyllar hela laget.

Gunnebos tränare Markus Harrysson var inte nöjd över att åka hem med en nolla på kontot.

– Det är inte rättvist kort sagt. Jag kan inte säga att vi skapar så jäkla mycket, men ett kryss hade varit rättvist i dag, säger han och tycker att hela hans lag kan prestera bättre.

Målskyttar FBSK: Sigge Blomberg, Alex Gunnarsson.

Målskyttar Gunnebo: Mohammed Ahmad.

Hebe–Hammarsgärde 2–1

– Jag vet inte vad jag ska säga om dagens match mer än att den var mycket konstig.

Så sammanfattar Hebes tränare Jan Johansson kvällens drabbning mellan Hebe och Hammarsgärde som Silverdalslaget till slut vann med 2–1. Det Jan syftar på är att det inte var spelet som hamnade i fokus, utan det mycket tuffa fysiska spelet.

– Domaren fick inte grepp om matchen riktigt, men det blev bättre sen i slutet, menar Johansson som berömde Elias Johansson och Felix Andersson efter triumfen.

Vid minut 55 drog Hammarsgärde på sig en utvisning som förändrade matchen helt.

– Det röda kortet avgjorde matchen. Hebe hade inte en målchans innan dess. Detta är våran sjätte uddamålsförlust nu, riktigt surt, säger Hammarsgärde-tränaren Lennie Rosén som plussar hela laget.

Målskyttar Hebe: Rasmus Sandsborg 2.

Målskyttar Hammarsgärde: Fabian Rosén.