Tankarna som finns hos trion Stefan Andersson Skill, Stefan Ekberg och Daniel Andersson inför Dackarna borta i Målilla på tisdag, sista elitserieomgången, är att anmäla Greg Hancock i laget trots att han är axelskadad och inte är körduglig.

Direkt kör man då riders replacement för den amerikanske stjärnan.

Det skulle i så fall betyda att en lågsnittare, som exempelvis Anders Mellgren, behöver gå in och att Krysztof Buczkowski ställs åt sidan.

– Vi går tillbaka till upplägget från början av säsongen. Vi funderar så här, men det är inget vi bestämt, säger assisterande lagledaren Stefan Ekberg.

Vad säger du om att förarna inte fått lön? Hur påverkar det?

– Det är de vana vid tyvärr. Det är ju bara Vetlanda, Dackarna, och vi tidigare, som skött det här. Så det kan de hantera, menar Stefan Ekberg.

När Daniel Davidsson hör tankarna kring laget säger han så här:

– Varför inte? Buczkowski har ju inte varit så bra. Med riders kan man styra rätt mycket och sätta in heta förare när man behöver. Det såg vi att Smederna kunde göra senast. Men riders kan gå åt andra hållet också, om någon faller ur kan det bli nattsvart, säger Daniel Davidsson.

Vi har sökt Greg Hancock kring en kommentar till läget i Piraterna, men ännu inte kunnat nå honom. Han hälsar kort att han är på kalas på lördagen och kan nås på söndagen. På frågan om han kör på tisdag i Målilla är svaret: "No chance".