Gamlebylaget har fått en smakstart på säsongen i division 1. Tidigare säsonger har Tjust fått en tung start och har sedan fått jaga resten av säsongen.

Nu är det alltså precis tvärtom sedan Finspångs AIK besegrats med i toppmötet på Tjustvallen med 5–3 på söndagseftermiddagen.

– Det ser bra ut och nu har vi mött lagen som ska utmana om det mesta. Normalt sett är Tjust Bandys akilleshäl att börja med två mål i baken. Nu är det annorlunda. Det är enklare att spela i ledning, säger lagkaptenen och försvarsgeneralen David Walfredsson, som tillsammans med försvarskollegorna Oskar Hugosson och Wilhelm Hugosson såg till att Finspång hade svårt att skapa målchanser.

Artikelbild

| David Walfedsson såg tillsammans med Oskar Hugosson, nr 3, att Finspång hade svårt att komma igenom Tjust Bandys försvar.

– Det var bra i dag. Alla gjorde det de skulle göra och då fungerar det, konstaterar David.

Inledningsvis såg det dock inte så förtroende ingivande ut. Tjustspelarna uppträdde virrigt under de första tio minuterna som bland annat innebar att laget bjöd gästerna på några hörnor.

– De gick upp jättehögt med alla och det visste vi egentligen om, men blev tagna på sängen lite grand.

Även om Finspång hade mera boll än hemmalaget så hade laget svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. Gästernas två sista mål kom i slutminuterna när matchen var avgjord.

Artikelbild

| Tränaren Thomas Fransson var belåten efter segern mot Finspång.

– Gör vi det vi har sagt så fungerar det och då är vi bra. Det var en bra bandymatch överlag, menar David Walfredsson.

Offensivt var hemmalaget framgångsrika när det blev hörnor eftersom tre av målen kom i den spelformen. Med tanke på att laget hade åtta hörnor så är det en väldigt bra utdelning.

– Sådana mål i en sådan här match är superviktiga.

Alla tre hemmamålen i andra halvlek kom efter hörnor. Mathias Norell och Albin Wretman avgjorde matchen med varsitt mål inom loppet av drygt två minuter när Tjust gick ifrån till 5–1 med mindre än tio minuter kvar av matchen.

Inför matchen ansåg Tjusttränaren Thomas Fransson att Tjust hade släppt in för många mål i de två senaste matcherna.

– Vi har alltid en målsättning inför varje match hur många mål vi vill släppa in och den höll vi den här gången, konstaterar David Walfredsson.

Thomas Fransson var självklart belåten efteråt;

– Finspång är ett bra lag och det här betyder att vi är ett bra lag. Denis In-Fa-Lin i sin nya roll på mitten samt försvarsspelarna Wilhelm Hugosson och Oskar Hugosson sticker ut.

Segern mot Finspång innebär att Tjust är det enda laget med full pott.