Säsongen 2016 körde hon åtta tävlingar och var i final i sex av dessa. En C-final, en B-final och fyra A-finaler samt två brutna tävlingar.

Enligt henne själv börjar allt sitta bättre och rutinen börjar komma.

– Främst spårval och våga köra tuffare. Jag vågar hålla i längre och fokusera på vinna heatet när jag står där på startlinjen, berättar Madélene Skälhammar och fortsätter:

– Jag var nervös i de första tävlingarna, vad händer om jag rullar? Men det gick över när jag rullade för första gången under tävlingen i Motala. Så nu är det inget att vara nervös över.

– Mest utmanande är det när det finns alternativspår på folkracebanorna, då får du planera din körning. Det är mera utslagsgivande och det skapar mera omkörningsmöjligheter. Samt givetvis runnerup platsen, vinnaren av finalen får en plats i nästa final.

Den kommande säsongen 2017 har Madélene tänkt delta i samtliga deltävlingar i Smålandscupens dam/veteranklass. Cupen körs i Skillingaryd, Mönsterås, Oskarshamn, Nässjö, Vimmerby och Kalmar.

Första tävlingen ”Vårfajten” i Skillingaryd körs lördag den 18 mars. Dessutom tänker Madélene delta i Påskracet, Semesterracet och Åsa-Nisse racet i Vimmerby samt en tävling i Valdemarsvik.

Målsättningen under året är följande:

– Jag ska bli bättre som förare och sluta bland de fem bästa i dam/veteranklassen i Smålandscupen, berättar Madélene Skälhammar.