I och med segern så befäste VFF sin serieledning. Laget är sex poäng före Gullringen, som har en match mindre spelad, och sju poäng före Myresjö/Vetlanda.

– Det var inget skönspel från något av lagen, säger VFF:s assisterande tränare Johan Karlsson-Thörndahl.

I första halvlek var det hemmalaget som hade det mesta av spelet. Det var fysiskt starka och trycke till VFF, men som försvarade sig bra genom hela matchen.

Myresjö/Vetlanda tog ledningen med 1–0 i 16:e minuten Marko Bjedov på ett skott som studsar framför målet och ställer VFF:s målvakt Niclas Bengtson.

– I pausen pratade vi om att vi måste lyfta vårt spel samt kom närmare motståndarna i vårt presspel och det lyckades vi med, menar Johan.

VFF fick en perfekt start på andra halvlek i och med att Fredrik Lindhe nickade in kvitteringen till 1–1 i 47:e minuten.

– Även i andra halvlek var det inget skönspel, utan det var mycket kamp. Det fanns dock tendenser till bra anfall.

Segermålet till 2–1 kom i 86:e minuten genom pålitlige målskytten Artur Sejdini. Han blev fälld i straffområdet och tog själv straffen, men målvakten räddade. Artur var dock snabbt framme och kunde slå in returen.

– Vi har ett härligt go i gänget och vi känner att vi har studsarna på vår sida för tillfället. Precis som ett lag i medgång brukar ha, konstaterar Johan Karlsson-Thörndahl.

Mittfältaren Oscar Eriksson fick lämna återbud på grund av sjukdom. Han ersattes av Johan Sjökvist.

Nästa onsdag spelar VFF hemma mot IFK Oskarshamn.