Robin Skälhammar (hennes man) ville att hon skulle prova på Time-Attack då paret efter många år och tävlingar på folkracebanorna börjat trötta på att skruva i all oändlighet. Att det just blev den här formen av bilsport kanske inte är så konstig egentligen för Madelenes del, då hon gillar att köra Go-kart samt teknisk körning.

– Jag gillar när det handlar om körning, där spårval och bromspunkter är avgörande för dig som förare, berättar hon och fortsätter:

– Jag har kört under en testdag på Kinnekulle Ring samt under Gatebil på Mantorp park. Under en av helgerna fick jag körcoachen Peter Wärnher med mig i bilen. Han talade om vad jag gjorde för fel och vad jag gjorde rätt, var jag skulle bromsa och var jag skulle gasa på. Jag lyckades kapa mina tider med flertalet sekunder under den tiden han var med i bilen, så jag blev lite ”biten” av Time-Attack.

Artikelbild

| Folkracebilarna byts ut mot racingbilar.

Närmast på agendan står Gelleråsen i Karlskoga i slutet av augusti dit Madelene har fått ett wildcard. I det hela handlar det om ett uppvärmningspass, två tidskval samt final.

Inför framtiden siktar Madelene på deltagande i Time-Attack-cupen under 2020 och hoppas att fler tjejer vågar sig in i den här sorten av motorsport.

Time-Attack handlar om ett kvalrace där snabbaste varvet vinner. Det gäller därmed att sätta en så bra varvtid som möjligt under en tid av 15 till 20 minuters race. Man tävlar alltså inte mot andra på banan, utan mot klockan.