– Ja men det tycker jag, att det är en skräll.

Duon från Finspång, som under tävlingen gick under namnet ”JK”, fick ett så kallat wild card till årets tävling. En tredjeplats i fjolårets NT-Golf gav dem en friplats till årets VT-golf, där de gick rakt in i finalspelet.

– Vi har blivit väldigt bra omhändertagna och är jättenöjda, säger Kenneth.

Artikelbild

| Juniorvinnare. Bröderna Albert och Adrian Svensson från Loftahammar vann juniorklassen.

De gick, med tanke på att de alltså gick in finalspelet, en runda på Loftahammars Golfklubb igår för att stifta bekantskap med banan.

– Det var ju lite skillnad på vädret under de här dagarna, men banan är verkligen jättefin. Man har ju hört att den ska vara det, och jag kan bara hålla med, säger Kenneth.

Nyckeln till segern var enligt Johan att de höll en jämn nivå rakt igenom. Laget var näst sista boll ut på banan under finalspelet.

– Vi spelade aldrig jättebra, men inte heller jättedåligt, vi höll oss på banan hela tiden.

– Det är många lag som spelar bort sig när det är såhär pass blött, det blir helt klart svårspelat. Vi har haft bra medspelare som har hjälpt oss att hålla humöret uppe, fyller Kenneth i.

Är det lätt hänt att tappa humöret under dessa förutsättningar?

– Det kan det vara. Samtidigt spelade vi bra och slog bort oss varsin gång bara, det underlättar ju, svarar Kenneth.

Segerrundan tog hela sex och en halv timma att genomföra och avgjordes först på allra sista hålet, när Kenneth puttade hem vinsten.

– Det var en lite halvsvår putt, men jag satte den, säger Kenneth med ett skratt.

Hade ni koll på hur ni låg till inför sista hålet, vad som krävdes för seger?

– Nej ingenting. Vi trodde kanske att det skulle räcka till en topp fem-placering, säger Johan.

Första upplagan av juniorklassen, dit tävlande upp till 21 år räknas, vanns av bröderna Albert och Adrian Svensson från Loftahammar. De spelade stabilt under hela dagen och målsättningen – som givetvis var att vinna – uppfylldes.

– Det var tufft att spela idag med tanke på vädret. Det blev några fler puttar än vanligt, säger lillebror Adrian, 13 år.

Albert, 21, ingår i VT-golfens tävlingskommitte, och ungdomarnas föräldrar driver cafét i Loftahammars Golfklubbs klubbstuga.