I division 5-serien slutade Ankarsrum på tredje plats, som innebar kvalspel, och där var laget bara två mål ifrån att avancera.

– Vi var ytterst nära att gå upp, så något annat mål kan inte finnas att vi ska vara med i toppen, säger tränaren Johan Karlsson-Törndahl.

Även om inte kontraktet är påskrivet så talar allt för att Johan blir kvar ytterligare en säsong. Tanken är att kontraktet ska skrivas under senare i veckan.

AIS har sett om sitt hus rejält hittills och har gjort klart med fyra nyförvärv så här långt. Det är Magnus Karlsson, från Överum, Simon Walett, från Gunnebo IF, Oljsan Xhafa, från Högsby, och John Nilsson, från Hjorted/Totebo.

– Jag är frukantsvärt nöjd med nyförvärven vi har gjort klart med. Magnus Karlsson rehabliterar sin skada, men han kommer betyda mycket när han kommer igång.

En annan stor positiv sak för AIS är att skyttekungen Jesper Carlsson blir kvar. Flera klubbar har visat sitt intresse för Jesper sedan han gjort 24 mål.

– Det är skönt att vi får behålla Jesper. Jag tror Jesper och Magnus kommer att komplettera varandra mycket bra, säger Johan Karlsson-Törndahl.