På förmiddagen vankades försök över 500 meter i de olika SM-klasserna. WKK:s Ida Carlsson paddlade K1 i D18 och blev trea i sitt försök. Senare i eftermiddagens finallopp slutade hon femma.

– Ida vill nog byta ut den där femman mot en ädlare valör på tisdag då favoritdistansen 200 meter väntar, trodde WKK-tränaren Peter Ask.

Adam Ask paddlade 500 meter i H21-klassen och kom även han trea i sitt försök. I finalen gick det dock ännu bättre.

Artikelbild

| Westerviks KK:s Adam Ask kan lägga till ytterligare ett SM-silver till samlingen efter att ha blivit tvåa i H21-klassen på 500 meter.

– Han krigade till sig ett silver. Han gick för guldet, men hade ett litet mellanregister i loppet där han kanske skulle ha skruvat lite hårdare. Men det var ett väl genomfört lopp, speciellt med tanke på skitvinden de hade. Stark sidvind är inte optimalt eftersom det gör det svårt med tekniken och att hålla kursen, men det var lika för alla, menade Peter Ask.

Adam själv var också nöjd.

– Det känns bra. En bra inledning, helt klart, men det är i morgon som det drar igång på riktigt i H22.

Kan det bli fler medaljer där?

– Medaljer har jag inte tänkt på i första hand i seniorklassen utan det är mer att ta mig till A-final. Det är målet och vore väldigt kul, svarar Adam som har chans att bli uttagen till U21-landslaget under SM-veckan.

– Därför var det extra kul att det gick bra i H21-klassen med ett silver.

På tisdagen får Ida och Adam sällskap av klubbkamraterna Jonas Berggren och Joel Cederlöf på K1 200 meter. Den sistnämnde gör comeback från en tids tävlingsfrånvaro.