Uppladdningen inför bröstsimtalangens sista Sum-Sim inomhus hade präglats av hård träning, analysering och filmning av vändningar och finslipning på detaljer. Något som verkligen gav resultat i Munktellbadet i Eskilstuna.

Edvin Torlakovic anlände till tävlingen redan på fredagen då han simmade in, åt ordentligt och vilade på hotellet inför de kommande två dagarna. Med sig hade han sin tränare Anders Ohlsén och sin klubbkamrat Erik Ohlsén.

På lördagsmorgonen var det dags för final på 200 meter bröst med Torlakovic på bana sju.

Artikelbild

| Edvin Torlakovic simmar bröstsim.

– Det var riktigt nervöst på inmarschen, men när jag väl hoppade i vattnet och kom in i loppet försvann det, speciellt då jag fick en bra start, berättar VSS-simmaren som tyckte att det kändes lätt upp till 100 meter och låg på andra plats bakom suveränen Linus Kahl från Landskrona.

– Sen började det ta emot lite och när jag slog händerna i kaklet trodde jag på en femte- eller sjätteplats. Sen såg jag på resultattavlan att jag var trea, men trodde att en kille i finalheatet före hade simmat snabbare. Men sen ropade de upp medaljörerna i högtalarna och då hade jag bronset. Det var en lättnad, säger Edvin som var nöjd med loppet som helhet.

– Framförallt tiden. Jag slog personligt rekord med hela 2,5 sekunder. Kul också att de flesta vändningarna stämde så bra nu när vi verkligen har tränat på det.

Det var Edvin Torlakovic första SM-medalj på den sträckan. Tidigare har han ett guld och två brons på 100 meter.

Artikelbild

| VSS Edvin Torlakovic (höger) vann brons på 200 meter bröst och silver på 100 meter bröst.

På söndagsmorgonen var det så dags för favoritsträckan. Bana tre och 100 meter väntade och den här gången var nerverna lugnare.

– Ja, jag hade ju som mål att ta minst en medalj så det kändes skönt att redan ha en. Men jag var ändå lite nervös.

Precis som på tvåhundringen fick Edvin en kanonstart, var snabb ut och hängde på Linus Kahl (som tidigare vann 200 bröst med 5,5 sekunders marginal till tvåan) på banan bredvid.

– Det var honom jag hade fokus på. Jag gick ut max och öppnade på min personliga rekordtid. Det gick bra ända fram till tredje längden, sen i fjärde blev det lite tungt och det var i sista vändningen som Linus drog ifrån i undervattensimmet, berättar Edvin som slog händerna i kaklet 1,30 efter vinnaren Linus Kahl och knep silvret.

– Jag är riktigt nöjd med ett silver och ett brons, det var över förväntan och en bra avslutning på mitt sista Sum-Sim inomhus. Men jag är mer nöjd med tiderna än med medaljerna. Jag trodde inte att jag skulle simma så snabbt. Det är skönt att få ett kvitto på att den hårda träningen har gett resultat, menar Edvin som satte personligt rekord även på 100 meter, med cirka en sekund.

Nu väntar Lucia-KM och ett par andra mindre tävlingar innan det är dags att tagga till för Swim Open senare i april.