Små marginaler för Team Gamleby

Trots bra insatser fick Team Gamleby bara med sig en poäng från helgens bowlingmatcher.

Robin Ilhammar gjorde bra ifrån sig i helgen.

Robin Ilhammar gjorde bra ifrån sig i helgen.

Foto: Jonathan Åhman

Bowling2019-11-17 12:24

En turné västerut stod på agendan för Team Gamleby. Matcher mot Karlskoga-laget BK Nobel och Team Mariestad väntade. Båda matcherna blev jämna historier. Men man gjorde det inte helt enkelt för sig i första matchen, som gick mot Nobel. När två serier hade spelats låg Gamleby under med hela 9–1 och utsikterna för poäng såg inte jättegoda ut. Laget ska dock ha stort beröm för hur man lyfte sitt spel och skapade nerv i det. Man vann både tredje och fjärde serien med 4–1 vilket gav ett slutresultat på 11–9 till BK Nobels fördel.

Mot Mariestad blev det svängigare. Gamleby krossade i serie ett (5–0) men den ledningen var borta inför den sista serien (8–7 till Mariestad). Matchen tog en ny vändning och med 3–2 i sista serien fixade Gamlebylaget oavgjort, 10–10.

Noterbart är att tre Gamlebyspelare under helgen nådde över 900 poäng i en enskild match. Mot Nobel slog Henrik Ilhammar 939 och Jesper Brüggemann 912 medan Robin Ilhammar slog imponerande 940 mot Mariestad.

Jämnt var det inte i Västerviks Bowlinghall där Flax gjorde processen kort med V8 i lokalderbyt. Redan efter tre serier och Flaxledning med 11–3 stod det klart att de grönklädda skulle vinna. Flax var denna match anförda av Victor Matssons 900 poäng. Vassast i V8 var rutinerade Hans Lönnerkvist som stannade på 798.

BK Domino vann sin match i helgen, 12–8 blev slutresultatet i Linköping. Curt Bontell (960), Gottfrid Wilensjö (941) och Salar Liew (901) slog bäst hos Domino.

Det blev en poäng för Gamleby i helgens två drabbningar.
Det blev en poäng för Gamleby i helgens två drabbningar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!