– Jag åker med en bra känsla. Det är en tuff tävling och många bra nationer som är med. Men jag hoppas att vi kommer vara med och slåss om medaljerna, det är i alla fall målsättningen, säger Morgan Andersson.

Sverige vann kvalet i tyska Landshut, en poäng före Polen. I laget ingick Smedernas Fredrik Lindgren, Västerviks Peter Ljung och Vetlandas U21-förare Filip Hjelmland. Morgan Andersson väljer inte helt oväntat att mönstra samma lag till finalen som körs under lördagen och söndagen.

– Det var det laget vi kvalade med och den trion som känns stabilast. Har man vunnit kvalet och besegrat Polen så ska man också få chansen i finalen tycker jag. Så det fanns inga planer på att ändra något.

I finalen finns, förutom Sverige, regerande mästarna Ryssland samt Storbritannien, Danmark, Polen, Tyskland och Australien.

Vilka ser du som era tuffaste konkurrenter?

– Det är många bra lag. Men Ryssland på hemmaplan känns starka så de tillsammans med Polen får väl ses som favoriter. Har vi en bra helg så ska vi kunna vara med att röra om i grytan, men vi ska vara medvetna om att det är många bra nationer och förare.

Finalen körs i ryska Togliatti vilket är en ny bana för Morgan Andersson.

– Fredrik Lindgren och Peter Ljung har varit där och åkt varsin tävling. Men jag har sett en del tävlingar därifrån och det är en ganska lång och flack oval. Så det gäller att hitta rätt inställning.