LÄS MER: Så kör lagen i semifinalen

När tejpen går upp för det första heatet är det precis en vecka sedan Västervik inledde utklassningen mot Vetlanda i den avgörande kvartsfinalen på Ljungheden.

– Vi har vinnarskallar i laget och det visade vi inte minst när vi besegrade Vetlanda med tolv poäng trots att vi hade fyra toppningar emot oss. Kunde vi hitta på något mot Vetlanda kan vi absolut hitta på något mot Dackarna, säger lagledaren Morgan Andersson samlat.

Artikelbild

| Morgan Andersson tycker att det är Dackarna som har pressen på sig. Men är själv försiktigt optimistisk.

Men han är samtidigt medveten om att det är ett nytt möte, mot ett annat lag – med andra förutsättningar.

– Först och främst är det oundvikligt att inte säga att Dackarna är stora favoriter. De vann serien med fem poängs marginal, snodde bonuspoängen i samtliga möten och har toppform på i princip hela startsjuan. Men trots att vi möter ett tungt artilleri är det inget snack om att vi ska försöka hitta ett sätt att slå det, fortsätter Morgan.

Vetlanda och Dackarna har byggt sina lag på lite olika sätt där Vetlanda både på papper och i praktiken har en väldigt stark "topp fem" med svagare reserver.

Västerviks semifinalsmotstånd är däremot raka motsatsen med sju förare som alla kan plocka heatsegrar, men med kanske något sämre spets än ett lag som Vetlanda.

Artikelbild

| Kan Peter Ljung steppa upp ytterligare i semin?

– Att våra reserver plockar poäng tror jag kommer bli enormt viktigt över hela matchserien. Det finns väldigt få andra lag som har en bättre reservuppsättning än oss på pappret, men Dackarna är nog ett av de lagen. Så det kommer bli en utmaning för oss.

Även om det blev tung förlust för Västervik i motsvarande möte under grundomgången (56–34) är Andersson optimistisk.

Artikelbild

| Målilla är först ut då Dackarna valde att börja hemma.

– Flera av våra förare har trivts bra i Målilla tidigare och vi känner att vi vill försöka oss på något redan i bortamötet. Jag är i alla fall övertygad om att vi kommer att göra det bra mycket bättre än vi gjorde i grundserien.

Han fortsätter:

– Egentligen är jag, som vissa andra verkar vara, inte så förvånad att Dackarna ville börja hemma. Det kan finnas många variabler till den ekvationen och även om det nu skulle bli extraheat efter 30 heat så är det världsstjärnor vi pratar om. Jag tror helt enkelt inte att det spelar så stor roll var man börjar och var man slutar. Det är 30 heat som ska köras och efter matchen är det bara halvtid.

Era sju förare kändes ganska givna. Men varför kör Anton som sexa och Mikkel som sjua?

– Ja, det var ganska enkelt att ta ut laget den här gången. Anledningen till reservernas platser är att vi vill fortsätta matcha Nicki med Mikkel i ett par heat.