– Jag tackade för säsongen. Det är alla i den här gruppen förtjänta av. På det stora hela får jag ändå säga att jag är rätt nöjd med säsongen, summerade Andersson.

Till slut skiljde det 18 poäng mellan semifinallagen.

– Vi fick inte fatt i dem och hade alldeles för få heatsegrar för att kunna hota på riktigt. Med bara fem heatsegrar på 15 heat så går det inte att slå Dackarna, och ännu mindre med åtta poäng. Särskilt när Kasprzak körde som han körde också.

Artikelbild

Under tävlingen bytte tre Västerviksförare cykel och överlag var det mycket som inte stämde som i kvartsfinalen mot Vetlanda.

– Peter (Kildemand) bytte cykel efter två heat... Nicki efter två... och det har man inte råd med. Vi hade behövt välja rätt cykel och fått allt flyta på från början om vi skulle haft en chans.

Om Dackarna, som även knep bonuspoängen mot alla lag i grundserien, var Morgan Andersson mycket imponerade över. Vilket märktes när han grattade tidigare Västervikaren Oliver Berntzon utanför omklädningsrummen på Ljungheden.

– Det är bara att lyfta på hatten och önska Dackarna lycka till i finalen. De var seriens bästa lag i grundserien och någonstans kanske det till och med var skönt att vi inte förlorade det här i det sista heatet. Om det nu varit alternativet.

Han avslutar:

– Nu måste vi inse att det är som det är. Vi fick inte ur det lilla extra och sedan går det inte att några klappar ihop, jämfört mot vad de brukar prestera. Men vi får se vad som händer framåt. För än så länge har jag inte funderat så mycket på det.