– Även om vi fortfarande har allt i egna händer så får vi skylla oss själva litegrann. För det är vi själva och ingen annan som satt oss i den här situationen. Efter bottennappet på hemmaplan förra veckan känns det som att vi måste ha minst en poäng nu, säger lagledaren Morgan Andersson, inför kvällens match i Vetlanda.

Och just en poäng borde det finnas goda chanser till. I alla fall på pappret då Västervik har åtta poäng att gå på från vårens möte på Ljungheden.

– Åtta poäng upp är bättre än åtta poäng ner, skrattar Morgan.

Han fortsätter nästan direkt:

– Men vi vill helst försöka ta alla tre. 46 poäng är prio ett för oss och 42 poäng är prio två. Om vi kunde vinna i Gislaved kan vi lika gärna göra det i Vetlanda, det är den inställningen vi har och måste ha.

Till matchen gör Morgan två förändringar när han ställer Bartosz Smektala och Mikkel B Jensen åt sidan för danska nyförvärvsduon Nicolai Klindt och Patrick Hougaard.

– Det är en lyx vi har skaffat oss när vi gjorde förändringar i laget under transferfönstret. Både Klindt och Hougaard har kört för Vetlanda tidigare under karriären och kan den knepiga banan bra. Mycket av beslutet har faktiskt grundat sig i det. Kanske särskilt då en förare som till exempel Mikkel trivts ganska dåligt på den banan tidigare.

Vad förväntar du dig av Klindt och Hougaard?

– Haugaard är helt klart lite av en chansning. Fast han har visat bra form på slutet och är superproffsig på alla sätt. Vad gäller Klindt är det väl egentligen ännu mer av en chansning då du lika gärna kan få 12 poäng som noll. Samtidigt är Klindt en sån förare som kan vinna matchen åt oss, han är riktigt startsnabb i sina bästa stunder, och dessutom i bra form.

Nyckeln för Västervik, som Morgan ser det, blir att få stopp på Vetlandas första fem förare.

– Mot Rospiggarna fick vi inte igång i närheten av alla förare. Det måste vi rätta till nu, för vi måste hjälpas åt att få stopp på deras spetsförare. I både reservkamp och reservheat tycker jag det är vi som ska ha övertaget.

Parallellt med Västervik–Vetlanda körs det också ett högintressant möte i Kumla mellan Indianerna och Lejonen. Två lag som slåss med Västervik om de två sista slutspelsplatserna.

– Vi kan bara ta det omgång för omgång och fokusera på oss själva. Det andra får vi helt enkelt ta efter 14 omgångar, avslutar Morgan.