Han fortsätter sedan.

– Det ska ju delas ut bonuspoäng sedan i höst, men sånt brukar jämna ut sig över en säsong. Det är 16 matcher i grundserien och vi kommer få igen dem.

De poäng han syftar på är två uteslutningar som drabbade hemmalaget när man var i 5–1-läge. Först stupade Bartosz Smektala i det åttonde heatet och i det 11:e blev Nicki Pedersen utesluten då domaren menade att han stört Brady Kurtz så pass att en uteslutning var befogad.

Artikelbild

– Den med Nicki och Brady vet jag inte...jag tycker inte att han var där riktigt. Brady fick ett res på bortre rakan som stör honom. Sedan kanske man inte ska hålla på och knalla runt "dansken" (Pedersen) hur som helst. Då kan det ta tätt, va, säger Andersson.

De 50 poängen fördelades relativt jämnt bland hemmaförarna där bara John Lindmans noll sticker ut.

– Det är kollektivet som gör att vi vinner idag, även om inte John fick till det. Jag imponerades av Jack Holders insats, det var hans första tävling i Sverige, men jag såg direkt att den här banan passar honom. Också Smektala ska ha beröm för hur han reser sig och går vidare efter uteslutningen.

En som kallades in sent då Krzysztof Buczkowski skadade sig i Polen var Mikkel Bech Jensen. Sent i söndags efter den polska ligaomgången fick han samtalet.

– Jag var inte riktigt förberedd men blev glad då jag fick veta att jag skulle hit. Jag fick bara köra tre heat, vilket är lite få, men tycker att jag visade vad jag kan göra under de heat jag fick, säger Bech.

– I speedway handlar det också om att bidra i depån och ge energi till lagkamraterna, det tycker jag att jag gjorde.

Morgan Andersson står alltså inför angenäma problem framöver med flera formstarka förare som står och bankar på dörren.

– Jag förstår att Mikkel vill ha fler heat, det ska vara tufft att få köra i Västervik, säger lagledaren.