20 svenska speedwayförare och förbundskapten Morgan Andersson har tillbringat två dagar i polska Ostrow. För merparten av förarna så är det de första varven på en speedwayoval för året. Vilket syns på sina håll.

– Det är alltid lite rositgt i början. Men när du gjort ett par varv så kommer du in i det, säger Västerviks Anton Karlsson.

18-åringen, fyller 19 i juli, slog igenom på allvar i fjol och imponerade både i elitserien med Västervik och i allsvenskan med Piraterna.

Det genombrottet ger också förväntningar på att han ska leverera även den kommande säsongen.

– Lite så blir det ju. Det blir ju mer press. Men jag försöker att inte tänka på det utan bara köra mitt race, säger Karlsson efter att tagit av sig hjälmen efter ytterligare några varv på banan.

På vägen in möter han fjolårets VM-trea Fredrik Lindgren och när han stannat så kommer Peter Ljung fram och klappar honom på axeln.

– Det är kul att vara med och se och lära av de stora grabbarna. Sen är det ju kul att veta att man är med i snacket om en plats i landslaget. Inte minst om en plats i Team of nations, där ska det ju vara en junior med, säger speedwaytalangen.

Han framfart på ovalen är inte gått obemärkt förbi även utanför Sveriges gränser. I vintras fick han ett anbud från en polsk klubb. Det tackade han dock nej till.

– Jag går ju i skolan fortfarande och då blir det för mycket att köra här också. Men jag slutar ju i juni så efter det så får vi se vad som händer, säger Karlsson.