Det blev aldrig någon större dramatik i den andra SM-kvartsfinalen. Det såg ett heltaggat Västervik till mot ett ihåligt Vetlanda.

Efter den vådliga vurpan förra tisdagen gav Kildemand ett skönt formbesked genom att köra in 10+1 poäng efter att han varit delaktig i två femettor.

– Jag är glad att jag mår bra efter den otäcka kraschen. Att vara tillbaka och ta elva betalda poäng var riktigt skönt. Det kändes bra och jag hade bra starter. Jag fick jobba hårt i de sista heaten för att ta poäng, säger Peter Kildemand efter segern med 51–39.

Artikelbild

| Peter Kildemand bidrog med 10+1 poäng när Västervik kvalificerade sig för SM-semifinal.

Segern grundlades med två raka femettor i andra och tredje heatet som gjorde att hemmaledningen var 13–5 efter tre heat. Första femettan ordnade Anton Karlsson och Mikkel Bech Jensen. Den andra stod Peter Kildemand och Martin Vaculik för. Där ska dock medges att Västervik hade turen på sin sida eftersom gästernas Leon Madsen drabbades av ett stopp på sista varvet i ledning.

– Leon fick problem med motorn som gjorde att vi kunde ta alla fem poängen. Det är speedway, ibland har man tur och ibland otur, menar Peter.

Vetlanda försökte toppa sig ifatt och med en femetta i sjunde heatet var underläget nere i fyra poäng, 19–23, men Västervik kontrade med att en ny femetta genom paret Vaculik/Kildemand och det följdes upp med en 4–2 sedan Nicki Pedersen vunnit heatet och Mikkel Bech Jensen kommit trea.

Hemmaledningen efter tio heat var 35–25. Vetlanda försökte toppa sig ifatt både elfte och tolfte heatet, men utan framgång. När Peter Ljung tog en tvåpoängare i det 14:e heatet var matchen avgjord eftersom ledningen då var 44–34.

Artikelbild

| Bartosz Smektala inledde med att komma tvåa i det första heatet.

– Det var en bra insats av samtliga och det ger självförtroende till hela laget, menar Peter.

Nicki Pedersen var inte speciellt glad efter det 13:e heatet sedan han blivit utesluten i startkurvan.

Artikelbild

– Det är tufft att bli utesluten på ett felbeslut från domaren som kan titta på teve. BartoszZmarzlik kör ut mig i första kurvan sedan han kört undan mitt framhjul. Det är en katastrof. Varför ska vi ha domare och varför ska han ha teve när han inte tittar, konstaterar Nicki Pedersen.

Nu väntar alltså ett länsderby mot Dackarna i SM-semifinalen som inleds på tisdag i Målilla.

Artikelbild

– Det kommer bli en tuff uppgift. Vi vet att Nicki är snabb där, så det gäller att vi andra lyckas med inställningarna. Förhoppningsvis har vi lärt oss något av mötet i grundserien, menar Peter.

– Dackarna vann serien, så det blir tuff. Jag har goda minnen därifrån och nu måste hjälpa de andra förarna med inställningarna så ska vi kunna göra vårt bästa. De har haft paus i par veckor och det kan vara en fördel för oss som är inne i ett flyt, säger Nicki Pedersen.