I hans första heat, matchens andra, blev det dock en nolla i poängkolumnen. Han var trea ut från starten och kom sedan med våldsam fart. Men när alla trodde att Karlsson skulle passera Pontus Aspgren och hjälpa Bartosz Smektala till en femetta så hände något oväntat.

– Jag skulle precis vika in framför Pontus när jag fick en stoppsladd och hamnade sist istället. Där borde det ha blivit minst en poäng. Men första heatet i elitserien var ändå en kul upplevelse, berättar han.

I 17-åringens andra heat blev det sedan en ny nolla efter att han kommit lite fel på det från start.

– Generellt gick själva starterna bättre än förväntat. Det brukar vara mitt problem, men nu hängde jag med i alla heat, så det var väl ändå okej. Däremot kände jag att farten saknades lite i de två sista heaten. Jag vill inte skylla på cykeln, men det kändes inte riktigt som allt funkade som jag ville, säger Gamlebysonen.

Till hans tredje och sista heat så skickades Anton sedan ut i en minst sagt häftig omgivning. Eller vad sägs om de danska stjärnorna, Nicki Pedersen och Niels Kristian Iversen, vid sin sida debuten på den högsta nivån.

– Det var häftigt. Fast någonstans är man så klart lite besviken över att det blev förlust för laget och noll poäng för mig. Det är alltid roligare att vinna.

Sa Nicki någonting till dig inför ert heat?

– Nej, ingenting speciellt. Vi siktade bara på att vinna heatet.

Om det blir nya chanser för Anton Karlsson? Det återstår att se.

Nästa tisdag är det i alla fall uppehåll innan Västervik kör säsongens första derby mot Dackarna veckan efter det.