Morgan var inte nådig i sin kritik mot domaren Peter Rogan.

– Det här kan jag säga är att den glöden som vi fick upp efter domsluten som gick emot oss plus det här arrangemanget där den första sladdpausen var 15 minuter blev avgörande. En normal är på sju-åtta minuter. Jag ringer domaren och får till svar att banpersonalen vet bäst hur man ska hantera banan. De försöker ändra banan med lite ytterst puder. Det är patetiskt. Det är domaren som har huvudansvaret för tävlingen och det släpper han fullständigt tycker jag. Det var första gången vi hade honom och hoppas jag slipper se honom mer i år, säger Morgan Andersson.

Peter Ljung blev utesluten i det 13:e heatet i ingången av startkurvan.

– Det var ingen kontakt. Det finns två alternativ. Antingen kör man rakt in i staketet eller så lägger man ner cykeln. Det är lite fingertoppskänsla. Den är horribelt och ingen hade sagt om det hade varit alla fyra till omstart. Jag tycker det är för dåligt.

Vad säger han om uteslutningen på Nicki Pedersen?

– Jag slog upp reprisbilden och Michelsen kommer med bra fart. Den är okej, svarar Morgan.

Vad säger du om det sportslig?

– Krzysztof Buczkowski gjorde en riktigt bra insats. Han är stentuff. Peter Kildemand gjorde det bra. Det var gränsfall att inte skulle ha åkt det 14:e heatet, men han vände på steken och det var roligt. Peter Ljung är grym, men det var en lagseger.