Efter tisdagens första SM-semifinal får jag lägga till ytterligare ett sådant ögonblick i mitt speedwayarkiv.

Det jag tänker jag på är det som hände i det tionde heatet.

På förhand såg det som det skulle bli en duell mellan lagens stjärnor Nicki Pedersen och Greg Hancock samt en duell mellan lagens reserver Anton Karlsson och Joel Kling.

Det blev inte alltså så, utan det blev ett högdramatiskt heat i fyra varv.

Anton fick till en kanonstart och var tvåa ut på bortre rakan bakom Pedersen med Hancock precis bakom sig.

Det blev en intensiv jakt från Hancocks sida i fyra varv i försöken att passera Västerviks lovande talang. Amerikanen försökte med all medel ta sig förbi, men lyckades aldrig.

Under de första varven hade Anton bra hjälp av Nicki, men under de sista varven hade Anton så pass hög fart som gjorde att Hancock aldrig kom ifatt.

Många orutinerade förare brukar bli nervösa/rädda när de jagas av en världsstjärna och det brukar sluta med ett misstag som gör att stjärnan kan smita förbi.

Anton var hur iskall som helst och bjöd inte på något misstag.

Efteråt hade Anton hade svårt att sätta ord på det som hade hänt. Det är förståligt med tanke på att han slagit en trefaldige världsmästare på hans hemmabana. Det är det inte många som klarar av, men 18-åringen från Gamleby lyckades med detta.

Detta är ett ögonblick som jag kommer att minnas för en lång tid framöver.

Underläge med åtta poäng inför returen är ett helt okej resultat för Västervik Speedway.

Läget kunde dock ha varit bättre eftersom underläget var bara fyra poäng inför sista heatet, men Peter Kildemand och Nicki Pedersen fick ge sig mot Dackarnas Pawel Przedpelski och Greg Hancock. Danskarna var rejält besvikna efteråt i depån i och med att det blev en femetta i baken.

Sedan har Västervik sparkapital i Martin Vaculik och Bartosz Smektala. Båda hade väldigt svårt att hitta runt på ovalen i Målilla. Smektala fick bara ihop en poäng och den var gratis medan Vaculik inledde med tre raka nollor innan han avslutade med att ta en poäng i sitt fjärde heat.

Både Vaculik och Smektala måste höja sig rejält om Västervik ska kunna lyckas skapa spänning om vilket av länslagen som går till SM-finalen där troligen Rospiggarna kommer att stå för motståndet.