Jack har aldrig tidigare kört i elitserien, men det var ingen blek nykomling som gjorde sitt första framträdande.

Holder visade ingen respekt mot sina mera meriterade motståndare utan han bidrog stort när Västervik besegrade Vetlanda med 50–40 i en kylslagen seriepremiär.

Holder blev bäste poängplockare tillsammans med Peter Ljung, som båda tog 10+2 poäng.

– Det var mer än vad jag hade förväntat mig. Elitserien är väldigt tuff, lika hård som den polska ligan. Det är min första säsong i Sverige så jag hade inga större förväntningar, utan jag gick ut för att ha roligt. Jag hade några bra starter och körde in hel del poäng, säger Jack Holder.

Västervik tog tre femettor och Holder var delaktig i samtliga. Det började redan i första heatet i par med Peter Ljung och i femte i heatet i par med Mikkel Bech Jensen. Den tredje femettan kom i det tolfte heatet ihop med Bartosz Smektala. En femetta som i princip säkrade segern i och med att ledningen var 41–31 med tre heat kvar.

– Det är coolt. Vi har bra lagförare som tittar efter varandra som gör det enklare. Totalt sett gjorde vi en bra tävling, menar Holder.

Vad säger du om lagets insats?

Artikelbild

| Bartosz Smektala, blå huva, och Jack Holder, rött, firar femettan i det 12:e heatet.

– Det var härligt. Banan bjöd på bra material som gjorde att det gick att köra om. Vi har ett bra lag och en bra lagledare, svarar Jack.

Västervik kopplade greppet direkt genom att vinna första heatet med 5–1. Efter femte heatet var ledningen var 18–12 och närmare kom aldrig gästerna.

Artikelbild

| Bartosz Smektala for in under luftsargen här han körde omkull i det sjunde heatet.

– Det var skönt att få börja med att vinna med en hemmamatch. Vetlanda är ett starkt lag så det är skönt att kunna vinna mot dem.

Åker du härifrån med ett stort leende?
Artikelbild

| Peter Ljung, rött, och Jack Holder inledde med en femetta i första heatet.

– Självklart jag gör det, svarar Västerviks nya publikfavorit.