Vetlandas stortalang Alexander Woentin, född 2000, hade en strulig grundtävling med ett fall och en touch the tape. Men när det gällde som mest kunde ingen stoppa honom.

Faktum är att Woentin vann samtliga fem heat som han fullföljde.

Han inledde slutspurten med att vinna Sista chansen-heatet (fyran till sjuan i grundtävlingen gjorde upp om den avslutande finalbiljetten, topp tre gick dit direkt) när han snyggt körde om Kenny Wennerstam, Lejonen.

Därefter rundade Woentin Joel Andersson på bortre rakan i finalheatet och var sedan ostoppbar, trots att Joel – som vann JSM i fjol – gjorde upprepade försök att hota honom.

Bakom Joel Andersson var det hård kamp om bronset. Det gick till Griparnas Filip Hjelmland som var knappt före Joel Kling över mållinjen.

Det blev en väldigt lång tävling i Avesta på grund av många incidenter och vurpor. Tävlingen startade 19:00, men finalheatet var inte i mål förrän efter 22:30.

Västervik Speedways andra två förare, Henrik Bergström och Anton Karlsson, slutade på tionde respektive 13:e plats. Bergström körde in sju poäng, Karlsson stannade på fem.