I det stentuffa motståndet mot Hans Andersen, Joel Kling, Pawel Przedpelski och Greg Hancock kändes varje poäng lite som en bonus för Gamlebytalangen.

Men det tog som sagt bara ett heat innan han tillsammans med Mikkel B Jensen gav Västervik 4-2-övertag i reservheatet.

– Det kändes som att jag hade bra fart från början och det var riktigt kul att köra, sa Anton, efter det tionde heatet som skulle bli något alldeles extra.

Artikelbild

Där besegrade han nämligen Greg Hancock och levererade en urstark femetta tillsammans med Nicki Pedersen.

– Sammantaget med allt inräknat måste det här ha varit min bästa tävling i år och kanske någonsin.

Karlsson gav starterna som förklaring till det hela.

– Först och främst var det väldigt roligt att äntligen få till dem. Domaren höll tejpen väldigt länge och många hade problem, men jag fick verkligen till det.

Vilket också märktes i depån efteråt när det var 18-åringen som fick dela med sig av tips till de betydligt mer rutinerade förarna.

Men trots det blev det alltså förlust med 49–41 efter en sur femetta emot Västervik i det allra sista heatet.

En annan snackis i matchen var annars Dackarnas Pawel Przedpelski som länge såg ut att missa det första heatet efter att hans färja från Polen varit försenad. Men med drygt fem minuter kvar till matchstart rusade polacken in på arenan och hann med nöd och näppe byta om.

Resultatet?

Två raka heatsegrar och tillsynes inte alls påverkad av situationen.

– Han hann precis och gjorde det hur bra som helst. Dessutom på en bana som det ett tag kändes lite som att köra trampcykel på is, sa Dackarnas lagledare Peter Karlsson.