Därmed står det klart att Dackarna tar sig an nästa veckas SM-finaler mot Smederna medan säsongen är för nykomlingen Västervik.

Besvikelsen bland hemmaförarna var stor när det stod klart att matchen var avgjord efter det tolfte heatet sedan Dackarna säkrat totalsegern.

Lagkaptenen Peter Kildemand satt bra länge på depåläktaren där han bara kunde konstatera faktum efter en svag insats för egen del. Det blev bara en poäng för dansken.

Artikelbild

| Peter Kildemand, till vänster, hade en tung tävling. Här i samspråk med Martin Vaculik

– Jag är riktigt besviken och ledsen över min insats. Det var en dålig kväll för mig att ha en dålig kväll. Det fungerade inte. Jag var inte där överhuvudtaget, så jag är riktigt besviken över mig själv och ledsen för laget, säger Peter Kildemand efter förlusten med 40–50.

Har du någon förklaring varför det inte fungerade?

– Det är svårt att säga och det är lätt att skylla på materialet, Jag hade samma motor som när vi slog Vetlanda och jag har kört ett par tävlingar med den, men den här gången fungerade det inte. Det är en del av spelet. Jag körde inte bra, men motorn hjälpte mig inte. Jag saknade farten, svarar Peter.

Västervik fick en drömstart på tävlingen med en femetta i första heatet genom Bartosz Smektala och Peter Ljung. Hoppet om SM-final levde i drygt halva tävlingen, men när allt skulle avgöras visade Dackarna att de var starkare och finalplatsen kunde kvitteras ut efter en femetta genom Greg Hancock och Oliver Berntzon i det 13:e heatet.

Artikelbild

| Anton Karlsson får symbolisera Västervik Speedways fall i SM-semifinalen mot Dackarna.

– Vi hängde inte med riktigt sett över två tävlingar. De vann rättvist. Vi fick en bra start, men tappade lite grand i mitten och när det rinner i väg måste man chansa lite mer. De var jämnare över hela tävlingen, säger Peter Ljung.

Inför säsongen var det inte många som trodde att nykomlingen skulle ta sig till slutspel.

Artikelbild

| Peter Ljung och Morgan Andersson kan konstatera att säsongen är över.

– Om någon hade sagt till oss innan säsongen att vi skulle gå till slutspel och ta oss till semifinal så hade vi tagit det rakt av. Just nu är vi besvikna, men vi ställdes mot Dackarna som vann serien. I det stora hela måste vi vara nöjda och jag tror klubben har en bra framtid, säger Peter Kildemand.

– Vi gjorde det mycket bättre än vad de flesta trodde. När vi väl får sova på saken får vi vara rätt nöjda, men sedan vill man allttid vinna en semifinal. Det hade krävts något extra för att slå Dackarna, men det fick vi inte fram den här gången, säger Peter Ljung.

Kildemand är inte främmande för en fortsättning i Västervik.

– Jag gillar klubben och människorna runt omkring. Jag har ingenting emot klubben och förhoppningsvis vill Morgan Andersson behålla mig, men man vet inte efter den här tävlingen.

– Jag har inte tänkt på nästa säsong ännu, men det brukar sluta med att jag hamnar i Västervik, säger Peter Ljung.