Inledningsvis gjorde Västerviks det riktigt bra på Eskilstuna motorstadion i och med att laget ledde med 23–19 efter bland annat två femettor.

På de sju första heaten tog Västervik fyra heatseger, men sedan var heatsegrarna lätträknade eftersom det bara blev ytterligare två och bara poängövertag i ett heat. Det var i 13:e när Nicki Pedersen och Peter Ljung tog en femetta.

– Det var små marginaler. Man behöver inte vara hjärnforskare för att räkna ut vem som vinner matchen åt dem. Adrian Miedzinski kör fullt, men övrigt får vi stopp på dem på ett bra sätt, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson efter förlusten med 41–49.

– Vi gjorde en bra match. Det skiljer bara på en förare, så hård är den svenska ligan. Vi vann lotten och det var en fördel i början att starta på ettan och trean. Fyran var riktigt jobbig i början och det var en fördel till oss.

Enligt Morgan var det en bana där det var viktigt att ha rätt inställningar för att man skulle hänga med.

– Nicki var snett ute, men kom tillbaka. Där finns det lite att hämta. Jag begär mer av honom, men det gör han själv. Han var helt snett ute i början. Det var dock många som gjorde det riktigt bra.

– Skillnaden den här gången var att de hade en förare som hade fem heatsegrar. Det hade inte vi, konstaterar Morgan Andersson.