På Västerviks sex första matcher har Peter tagit tvåsiffrigt i fem av matcherna och hans löpande snitt är 2,060. Han har höjt sig från 1,630 som var snitt när säsongen började.

Inför tisdagens match bortamatch mot Piraterna låg Peter sexa i elitseriens snittliga.

Det är inte bara i Sverige som det går bra för Peter, utan även i hans polska klubb Tarnow där han tog full pott i söndags, 15, poäng. Han toppar snittligan i den polska andraligan med 2,441.

Artikelbild

| Peter Ljung fortsätter att leverera poäng åt till Västervik.

– Det är fantastiskt kul att det går bra. Förhoppningsvis har jag nått en nivå där jag kan vara med däruppe och slåss med de bästa, säger Peter Ljung som säkrade segern genom att vinna det 14:e heatet mot Piraterna.

Västerviks segersiffror blev slut 47–43.

Vad säger du om laget insats?

– Lagets insats är hyfsat jämn frånsett några förare som hade det lite tufft. Annars tycker jag vi levererar under hela matchen. Det var jämnt hela vägen, men det blev lite tuffare än vad det borde ha blivit. Med tanke på uteslutningarna vi fick, som kanske är lite tveksamma, fick vi lite uppförsbacke. Men vi gör det vi ska och vi vinner till slut, säger Peter Ljung.

Artikelbild

| Nicki Pedersen, gul huva, och Mikkel Michelsen, röd, hade flera tuffa dueller.

I sitt fjärde heat blev Peter utesluten.

– Jag vill säga att det inte är någons förares fel. Då tycker jag man ska bjuda publiken på en omstart. Det är bättre att fria att än fälla när det är en sport som behöver publik.

Artikelbild

| Nicki Pedersen var inte nöjd med Mikkel Michelsen efter det 13:e heatet.

Nicki Pedersen är en förare som ofta väcker känslor.

Landsmannen Mikkel Michelsen och Nicki hade två tuffa heat. I det första heatet blev Nicki utesluten efter en duell i ingången av målkurvan.

– Vi har ett bra lag där vi kämpar hela vägen. Att vinna i Motala är speciellt eftersom det är en speciell bana,  säger Nicki Pedersen som tyckte att det var helt fel att han blev utesluten i det första heatet:

– Vi har tittat på teve och Mikkel svänger inte när vi kommer till kurvan. Jag hade chans att ta den vägen och vad skulle jag göra när vi kör i 130 km/timmen?

Även deras andra möte blev tufft, men den här gången gick Nicki segrande ur striden.

– Det var ett bra heat. Mikkel vill gärna slå mig varje gång vi möts. Det var ett bra heat och ingen kraschade. Det är det viktigaste, konstaterar Nicki Pedersen.