Peter Ljung inledde med bara två poäng på sina två första heat, båda gångerna blev det 1–5 i baken.

– Jag fick inte till det alls. I det första heatet hade jag en kugg för lågt och sedan regnade det när jag stod på bana fyra, så det började det knöligt, säger han efter 41–49 mot Dackarna.

LÄS MER: Här är beskedet efter jättekraschen

Artikelbild

| En otäck krasch blev det elfte heatet sedan Patryk Dudek kört på Peter Ljung.

I elfte heatet var Ljung inblandad i en våldsam krasch sedan han blivit påkörd av hemmalagets Patryk Dudek i utgången av målkurvan på första varvet.

Båda blev liggande på banan för vård. Ljung kunde gå banan av egen kraft medan Dudek fick åka ambulans till sjukhus efter att han brutit armen. Dackarnas Maciej Janowski hann inte undvika kollisionen, men var snabbt uppe på benen.

– Det var inte med vilja. Jag såg inte vad som hände eftersom jag inte var beredd och det var väl tur det. Det är oturligt för Dudek, men jag klarade mig hyggligt. Jag slog i handen och huvudet.

Det verkade som det blev en väckarklocka för dig efter den svaga starten?

Artikelbild

| Nicki Pedersen inledde med tre heatsegrar.

– Jag kände att jag var på gång eftersom jag ledde heatet, svarar Peter.

Efter den svaga inledningen avslutade Peter starkt med sju poäng på sina tre sista heat.

Artikelbild

| Martin Vaculik hade en tung tävling i och med att han inledde med tre nollor.

Västervik var aldrig i ledning och det såg inte ljust ut efter sju heat då underläget var tio poäng, 16–26, sedan hemmalaget kört in tre femettor på sju första heaten.

Västervik gav sig dock och gjorde flera bra heat genom att vinna ta femettor i åttonde och tionde heatet.

Dackarna kopplade ett grepp om matchen via tre femettor på de sju första heaten och därmed var ledningen 26–16.

I tionde heatet såg Nicki Pedersen och reserven Anton Karlsson ta en femetta när de såg till att hålla Greg Hancock bakom sig.

Inför de avslutande heaten var ställningen 41–37 och det 14:e heatet slutade 3–3. Därmed fanns på oavgjort kvar, men det blev 1–5 i baken sedan PawelPrzedpelski och Greg Hancock vunnit över Peter Kildemand och Nicki Pedersen, som var rejält besvikna efteråt i depån.

– Vi får väl vara någorlunda nöjda med åtta poäng i underläge med tanke på att Martin Vaculik hade stora problem med sina grejer. Det är möjligt, men det blir tufft. Det var synd att det blev en femetta i sista heatet, fyra poängs underläge hade varit bättre. Vi har varit bra hemma och vi har fortfarande allt i egna händer, säger Peter Ljung.

Matchen inleddes i lätt regn, men det var inget som ställde till det för förarna, men när regnet tilltog efter femte heatet valde domaren att avbryta matchen. Matchen kunde fortsätta när regnet försvann, men blev försenad med 75 minuter. Dessutom blev matchen ytterligare försenad i samband med kraschen i elfte heatet. Det innebar att matchen var slut strax före 22.30.