Efter måndagens match är Västervik tre poäng före sjuan Lejonen inför avslutande omgången. Enda sättet Västervik kan missa slutspel på är om man själva tar noll poäng i Kumla mot Indianerna samtidigt som Lejonen slår ett direktplatsjagande Rospiggarna med 13 poäng – på bortaplan. Lägg dessutom till att Lejonen själva i princip redan har gett upp och vilar sina två bästa förare, Jaroslav Hampel och Chris Holder.

"Chansen på slutspel är i stort sett borta. Anders Fröjd väljer därför att ställa över Jaroslaw Hampel och Chris Holder och köra med tre svenskar", skriver Lejonen på sin egna hemsida.

– Dem har väl inte riktigt ekonomin för det. Och väljer därför att göra så, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Artikelbild

Den sista omgången består av följande matcher: Dackarna-Smederna, Rospiggarna-Lejonen, Masarna–Vetlanda och Indianerna–Västervik.

Noterbart är att Västervik vid seger mot Indianerna går om tisdagskvällens motståndare och upp på en femte plats. Något som dock inte lär spela någon större roll då trean, i nuläget Rospiggarna, ändå får välja motstånd mellan just femman och sexan.

– Jag slipper nog helst Vetlanda om jag får välja. Men nu får vi ju inte det som sagt, fortsätter Morgan.

Västervik väljer i vilket fall att kasta om rejält bland startordningen i laget. Bland annat kör Martin Vaculik som etta och Nicki Pedersen som trea.

– Vi känner att vi vill testa det för att röra om och väcka grabbarna lite på bortaplan. Sedan får vi samma förare i samma heat som här hemma efter paus. Det känns som en bra match att testa det i, så kan vi utvärdera efteråt.