Guld 2015. Brons 2016. Silver 2017.

Morgan Andersson, som också är lagledare i Västervik Speedway, har ett facit sedan han tillträdde som förbundskapten som man inte skojar bort.

Silvret i polska Leszno i lördags var han belåten med.

– Vi åkte dit med målsättningen att vinna, inget snack om saken. Vi gjorde vad vi kunde, men det är bara att konstatera att Polen är extremt starka, framför allt på hemmaplan. Deras lag är bland de bästa genom tiderna i lag-VM, säger Morgan Andersson.

Sverige – bestående av Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren, Andreas Jonsson och Linus Sundström – fick ihop 42 poäng. Med det var de åtta poäng från Polen som landade på 50 pinnar inför 25 000 åskådare som vilt firade landets andra raka guldmedalj.

Sverige var länge med och satte press på polackerna. Men på slutet orkade de inte hänga med.

Polens lag innehåller fyra förare som alla ligger topp tio i GP-serien: Patryk Dudek, Maciej Janowski, Piotr Pawlicki och Bartosz Zmarzlik.

Att de är svårslagna säger sig självt.

– Vi hade tre raka heatsegrar innan paus (heat 12) och hade kontakt. Där hade jag hoppats att Polen skulle bli lite skakiga. Men de hanterade pressen på ett bra sätt, säger Morgan Andersson.

– Lag-VM är tufft. Enligt mig är det tuffare än ett GP. Här kör polackerna ihop för sitt land, och då vill de verkligen leverera, säger Morgan.

– Polen fick en bra start på tävlingen också. Om de hade börjat knackigt hade publiken börjat vända sig emot dem, så funkar det här nere. Nu kom de aldrig in i någon dålig period under tävlingen.

Sverige silver var kassaskåpssäkert. Bronslaget Ryssland, anförda av Emil Sayfutdinov, fick inte ihop mer än 18 poäng. Fyran Storbritannien landade på 15.

– Att det var två lag som inte hängde med gjorde det svårare att äta in poäng på Polen. Om vi kom före Polen i ett heat tog vi bara in en poäng. I Västervik, där de fyra lagen var jämnare, kunde det gå att köra in tre poäng i ett heat, säger Morgan Andersson.

Rasmus Jensen twittrade om att han har svårt att se något annat lag än Polen vinna lag-VM under flera år framöver, vad tror du om det?

– Har man den inställningen kan man lika gärna lägga ner. Polen är ruskigt starka, men form och massor annat kommer skilja sig från år till år. Det beror också på vilken bana finalen går på, alla finaler kommer inte köras i Polen hoppas jag. Det var ingen som trodde att Sverige skulle vinna när vi gjorde det i Vojens 2015.

Morgan stannade i Polen över söndagen för att gå på ligamatch mellan Sparta Wroclaw och Rybnik. Till viss del för att ha ett färskt besök på banan i bagaget, när World Games avgörs senare i sommar körs speedwayen i Wroclaw.

Lagen ska bestå av två förare, plus en reserv. I den preliminära laguppställningen ingår Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och Peter Ljung.

– 12 juli ska vi spika laget, säger Morgan.