Kort efter målgången i det femtonde heatet gav Dackarnas lagledare Peter Karlsson besked om att man, i form av seriesegrare, hade valt Västervik till sitt semifinalsmotstånd. Första mötet i Smålandsderbyt kommer att köras i Målilla på tisdag med retur på Ljungheden veckan efter det.

– Vi placerade oss inte bättre i serien och kan ju inte ha några egna önskemål på det sättet. Men vi har lyckats ta oss till en semifinal precis som Dackarna, och det är väl vad det handlar om. Så nu tar vi det härifrån, säger Andersson.

Först var målet slutspel. Sedan att förlänga säsongen och skrälla mot Vetlanda.

Artikelbild

Har ni satt upp någon ny målsättning nu?

– Med det här laget vill vi givetvis vinna varje match. Alla går in 110 procent i det här och det finns ingen bland våra GP-förare som verkar tänka så mycket GP direkt. De vill vinna heat och matcher för laget och det ska bli en kul utmaning att ta sig an Målilla igen.

I övrigt var lagledaren mycket nöjd med det mesta från matchen och den succéartade hösten.

– Vi levererade från ett till sju under hela matchen och lyckades samtidigt stå emot fyra stycken toppningar. En förare som Kildemand startade hur bra som helst och gör en av sina kanske bästa tävlingar för oss om man tänker in motstånd och hela den biten.

Han kan heller inte låta bli att nämna Martin Vaculik som gett Västervik den sista lilla spetsen.

– Helt klart. Martin har bidragit och vi har blivit bättre med honom. Men ikväll var det en laginsats rakt igenom.