Det är den stora frågan efter Västerviks överkörning av Målillalaget i tisdagskväll på Hejla Arena.

På förhand var de flesta ganska överens om att det skulle bli en jämn tillställning med ett litet övertag för hemmalaget.

Det var bara kollegan Torbjörn Allvin som var rätt ute när han sade att Västervik skulle vinna med 60–30, men det var ingen annan i den församlade presskåren som trodde på Allvins spåkunskaper.

Artikelbild

| Anton Karlsson visade ingen respekt för sina mera äldre motståndare.

Tji, vad fel vi fick medan var Allvin riktigt nära i och med att matchen slutade 58–32, som är Västerviks största seger mot Dackarna under 2000-talet.

Det finns inte ett svar på varför det gick som det gjorde, utan det finns flera anledningar

Inför matchen sade Västerviks lagledare Morgan Andersson att hans lag behövde göra 100-procentig insats om det skulle blir seger och mycket närmare än ett 100-procentig insats går det nästan inte att komma.

Det var ett heltaggat Västervik som kom ut banan redan i första heatet och sedan släppte laget aldrig greppet om händelserna.

Artikelbild

I de flesta heaten var det hemmaförare som kom ut först på bortre rakan efter att de hjälpt varandra på ett framgångsrikt sätt i första kurvan.

Dessutom var det kul att se juniorerna Anton Karlsson och Bartosz Smektala ta för sig på allvar. De visade ingen respekt för sina mera rutinerade förare.

Anton kan lägga ytterligare en meriterande skalp till handlingarna sedan han besegrat Patryk Dudek, som är i delad ledning i GP-serien.

Om det mesta var positivt hos Västervik var det mesta negativt hos Dackarna, som aldrig kom in i matchen.

Den förare som underpresterade mest av alla var Patryk Dudek som på sina tre heat körde lyckades med bedriften att bara köra in en poäng och den var "gratis" eftersom han hade en lagkompis efter sig i mål.

De flesta lagen i elitserien har kört fem matcher och några saker kan konstateras att det är väldigt svårt att tippa hur serien ska sluta.

Tre av de topptippade lagen Dackarna, Smederna och Rospiggarna har haft en tung inledning på säsongen. Dackarna har haft oturen av drabbas av skador, Maciej Janoswki, och återbud, Greg Hancock, på ledande förare.

Sedan finns det några lag som går bättre än förväntat och det är trion Indianerna, Västervik och Vetlanda. Kumlalaget verkar ha fått ihop ett riktigt bra lag i år och som det ser ut för tillfället kan det bära väldigt långt. Vetlanda har seriens poängmaskin i Bartosz Zmarslik, som bara har tappat en poäng så här långt på de 26 heaten som han har kört. Dessutom har Vetlanda plockat in Artem Laguta för att spetsa laget ytterligare.