Skalan sträcker sig från ett till tio för att få det så träffsäkert som möjligt. Betyget baseras på grundkapacitet, formkurva, tidigare möten och hur bra föraren står sig i konkurrensen.

Dackarna:

1) Greg Hancock, 10/10

Artikelbild

| Peter Ljung brukar köra bra i Målilla.

Kommentar:48-åringen är ett i sitt slag och håller fortfarande absolut högsta nivå. Körde in elva poäng i både säsongens seriematcher mot Västervik och har all slutspelsrutin som kan tänkas behövas i en semifinal. Ska dock erkänna att jag velade mellan en nia och tia. Återstår att se om valet blir rätt.

2) Pawel Przedpelski, 7/10

Kommentar:Polacken hade ett snitt 1,302 under grundserien. Han har tagit ett kliv den här säsongen och känns väldigt stabil. Przedpelski har sällan en dålig tävling och trots att han kanske är Dackarnas sämsta "topp fem-förare" bör det inte vara någon fara på taket.

3) Oliver Berntzon, 8/10

Artikelbild

| Greg Hancock ska bära sitt Dackarna till final.

Kommentar:Talangen, som även kört för Västervik, har fått sitt riktiga genombrott i år. Berntzon har cementerat sin plats som ordinarie förare i seriens bästa lag och höjt sitt snitt markant. Här finns dock vissa frågetecken för jämnheten, men trots att han hade en blytung kväll (två poäng) på gamla hemmabanan i Västervik tycker jag sammantaget att Berntzon når upp till en åtta med liten marginal.

4) Patryk Dudek, 9/10

Artikelbild

| Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Kommentar:Har kört bättre i GP än i Dackarna den här säsongen. Men Dudek är en världsklassförare och för Västerviks del är det klart oroväckande att det finns ett litet sparkapital för Dackarna här. Kan bli föraren som avgör matchserien.

5) Maciej Janowski, 10/10

Artikelbild

| Nicki Pedersen är i storform.

Kommentar: Väldigt svårt att ge något annat betyg till GP-trean som haft en strålande säsong på i stort sett alla fronter. Var poängbäst i Dackarna under serien och har en ruskigthög högstanivå.

6) Hans Andersen, 7/10

Kommentar: Att kunna ha en förare som Hans Andersen på reservplats är inte annat än en stor lyx. Håller extremt bra i konkurrensen och kommer bli ett starkt vapen för Dackarna i reservkampen.

7) Joel Kling, 6/10

Kommentar:Generellt känns det som fördel Dackarna bland reserverna. Även om Joel Kling hade ett par tuffa matcher under säsongsavslutningen är det en stabil förare som kan plocka ett gäng poäng. Som han gjorde i sommarens hemmamöte (56-34 till Dackarna) där Kling plockade 9+1 mot gamla klubben Västervik.

Totalt: 57 poäng.

Västervik

Speedway:

1) Martin Vaculik, 9/10

Kommentar: Lär antagligen vara ­Martin Vaculik som kör som etta för Västervik i det första mötet. Sedan slovaken kom in i laget under slutet av transferfönstret är det inte fel att säga att Västervik fått en helt ny dimension. En kanonvärvning som dessutom körde fantastiskt bra i GP-tävlingen i Målilla där han slutade fyra.

2) Peter Kildemand, 8/10

Kommentar:Överlag ingen jättesäsong för lagkaptenen som snittat 1,500 hittills. Men sedan Peter Kildemand parades ihop med Martin Vaculik har dansken höjt sig avsevärt. Dessutom har han gång på gång visat sig steppa upp när laget behöver honom som mest. Som i kvartsfinalerna mot Vetlanda – och som de direkt avgörande matcherna mot Lejonen i serien. En slutspelsförare helt enkelt.

3) Peter Ljung, 8/10

Kommentar:Peter Ljung har rutinen och trivs dessutom i Målilla där han plockade hela 13 poäng i omgång åtta. "Kung Ljung" har dock svajat lite i vissa matcher och för att Västervik ska kunna rå på favoriten så måste Ljung nog vara bra, i bägge matcherna.

4) Bartosz Smektala, 8/10

Kommentar:Bartosz Smektala har gått från klarhet från klarhet på slutet och verkligen anpassat sig till den svenska speedwayen. Var en "sexa" när säsongen startade, växte till en "sjua" i slutet av serien och nu tycker jag att han har presterat så pass bra att "åttan" faktiskt är befogad.

5) Nicki Pedersen, 10/10

Kommentar: Solklar tia. Pedersen värvades som den klart lysande stjärnan inför säsongen och har nästan överträffat förväntningarna. Hur bra som helst i kvartsfinalen mot Vetlanda och har visat superform efter GP-segern i just Målilla.

6) Mikkel B Jensen, 7/10

Kommentar:Dansken har gått från ordinarie till reserv – och plötsligt fått det att stämma. Efter en tung period i mitten av säsongen har Mikkel B Jensen fått fart på grejerna och står sig utmärkt från reservplats.

7) Anton Karlsson, 5/10

Kommentar: Sonen från Gamleby har redan blivit en stor publikfavorit på Ljungheden och gjorde det bra mot Vetlanda. Men nu är motståndet något helt annat när Magnus Karlsson/Ricky Kling byts mot Andersen/Kling. Varje poäng som Anton kan plocka känns lite som en bonus.

Totalt: 55 poäng.

Notera: De officiella laguppställningarna kommer på söndag kväll. Det ovan är en kvalificerad gissning på hur det kan tänkas se ut på tisdag.