LÄS MER: Här är alla förutsättningar inför slutspurten

Nicki Pedersen – 5 matcher, 26 heat, 62 poäng = 2,385 poäng/heat.

Har under de fem matcher han kört röjt undan alla eventuella tvivel som fanns om hans status. Missade inledningen på säsongen men har sedan dess kört in fenomenala 2,385 poäng per heat och verkligen varit den härförare Västervik behövt. Att han inte är den bästa lagföraren är vida känt men så länge han vinner matcher åt sitt lag är det bara att ta det onda med det goda. Betyg: 5 av 5.

Artikelbild

| Peter Kildemand har inte nått sitt tak ännu.

Peter Ljung – 10 matcher, 52 heat, 94 poäng = 1,808 poäng/heat.

Började uselt med fem poäng i premiären mot Kumla och hade en svag insats också borta mot Smederna. Annars har det varit genomgående solida prestationer från Ljung, där fullpoängaren (18!) borta mot Masarna givetvis sticker ut. Var tungan på vågen senast mot Lejonen. Betyg: 3 av 5.

Grzegorz Zengota – 10 matcher, 41 heat, 47 poäng = 1,146 poäng/heat.

”Han är väldigt startsnabb och det är något vi tror att vi kommer att ha stor nytta av. Tidigare har han kanske inte fått så stora chanser i Sverige, men internationellt har han visat hur duktig han är och förhoppningen är att han ska ta ett ytterligare steg hos oss”, sa Morgan Andersson när man presenterade värvningen i oktober förra året. Gick in med en snitt på 1,73 och har inte motsvarat förväntningarna ännu. Ska Västervik förlänga säsongen måste Zengota höja sig – om han blir kvar. Betyg: 1 av 5.

Artikelbild

| Anton Karlsson har imponerat under de fyra matcher han fått köra.

Bartosz Smektala – 10 matcher, 45 heat, 56 poäng = 1,244 poäng/heat.

Den lovande polacken beskrevs som en av världens största talanger inför säsongen. Har inte underpresterat men heller inte chockat någon. Att han inte kört i Sverige tidigare är givetvis en anledning och känslan är att Smektala, som har gryende form, kommer att leverera bättre framöver. Betyg: 2 av 5.

Artikelbild

| Zengota och Pedersen – botten och toppen i Västervik hittills.

Peter Kildemand – 9 matcher, 46 heat, 71 poäng = 1,543 poäng/heat.

Lagkaptenen har varit stabil. Morgan Andersson visste vad han skulle få när han signade Kildemand och att det blir någon incident här och var hör till. För när hans buffliga och stundtals stenhårda körstil funkar kan han på egen hand vända en match, som han gjorde mot Lejonen senast. Värdefull erfarenhet. Betyg: 3 av 5.

Artikelbild

| Nicki Pedersen har onekligen levererat hittills.

Mikkel Bech Jensen – 10 matcher, 44 heat, 52 poäng = 1,182 poäng/heat.

Den karismatiske dansken har hoppat runt i laguppställningen och stått för några fina insatsen, med 13 poäng i premiären som höjdpunkt. Har en sviktande form men hans fina parkörning räddar upp betyget en aning. Betyg: 2 av 5.

Anton Karlsson – 4 matcher, 12 heat, 9 poäng = 0,750 poäng/heat.

Jag är inte ensam om att ha imponerats av Karlssons framfart under säsongen och i senaste matchen firade han in sin första heatseger. Hela konceptet Anton Karlsson står för i Västerviks-dressen är tilltalande och det råder inget tvivel om att han nu är i laguppställningen för att stanna. Betyg: 4 av 5.

Magnus Karlsson – 4 matcher, 12 heat, 5 poäng = 0,417 poäng/heat.

Fick chansen i de tre första matcherna för säsongen – men tog den inte. Får se sig slagen av den betydligt yngre Anton Karlsson och jag skulle bli väldigt förvånad om Magnus dyker upp i Västerviks-västen igen. Betyg: 1 av 5.

Daniel Henderson – 2 matcher, 6 heat, 2 poäng = 0,33 poäng/heat.

Lite samma som ovan gäller här. Henderson har inte fått fäste i Elitserien ännu och kommer förmodligen inte att få det heller. Då finns det så mycket mer att vinna på att köra Anton Karlsson. Betyg: 1 av 5.

Fotnot: Matej Zagar och Oskar Fajfer har också representerat Västervik under säsongen men då de inte får anses som ordinarie förare och ej heller tillhör truppen längre har vi inte betygsatt dem.