– Det har tagits ett enhäligt beslut i serieföreningen att det ska vara gemensamma ställe för förarna i respektive lag, säger Västervik Speedways ordförande Rune Nilsson.

Senaste säsongen i elitserien hade Smederna och Rospiggarna enhetliga förarställ.

– Vårt ställ kommer vara klassiskt svenskt, det vill säga gult och blått med lite svart i sig. Jag tycker det ser snyggt ut.

Artikelbild

| Förarställ. Så här är tanken att Västervik Speedways förarställ för 2018 ska se ut.

När Västervik Speedway har varit ute bland sponsorerna har det varit väldigt attraktivt att vara med på förarstället.

– Vi har sålt alla platserna på stället förutom en av platserna på ryggen. Dessutom är platsen på styrskyddet såld.

Nu har inte klubben alla reklamplatserna på dräkten, utan även förarna har platser där de kan sälja in sina egna sponsorer.

När Västervik Speedway kallade till sponsormöte tidigare i höstas fick klubben kritik för att det inte fanns någon sponsorgrupp, men klubben tog åt sig av kritiken och bildade en sponsorgrupp.

Arbetet med knyta upp sponsorer pågår för fullt.

– Överlag är det positiva reaktioner när vi är ute och möter företagen. Det är frukten av att vi tackade ja till elitserieplatsen. Hade vi tackat nej så hade vi troligen tappat många av våra trogna sponsorer. Det är bara några enstaka som har sagt nej.

I och med att elitserien blir stängd i tre år gör det att Västervik kan jobba lite mera långsiktigt i att etablera sig i serien.

– Vi behöver inte satsa för fullt och riskera vår ekonomi. Nu kan vi jobba succesivt med att få ihop ett slagkraftigt lag och samtidigt ha koll på ekonomin, som vi aldrig kommer att äventyra, konstaterar Rune Nilsson.