Wennerstam (Piraterna) har ett förflutet i Västervik Speedway medan Bergström kör för Västervik i division 1. Det var alltså två förare som behärskade banan på Ljungheden på ett bra sätt.

Inför det sista heatet behövde paret ta minst tre poäng för att säkra segern, men det blev en dubbelseger sedan Anton Karlsson och Johannes Stark besegrats.

Det jublades rejält efter målgången och det firades med bakhjulsåkning.

Artikelbild

| Prispallen, från vänster: Linus Eklöf, Alexander Edberg, Henrik Bergström, Kenny Wennerstam, Alexander Woentin och Johan Jensen. Framför ses prispallen ses från vänster: Fredrik Edberg, Börje Andersson, prisutdelare, Tomas Karlsson och Stefan Thorsell.

– Vi gjorde ett bra sista heat så det finns all anledning att få vara lite glad, säger Henrik Bergström, som ingick i laget TK Buss.

Hur speciellt är det att köra en partävling?

– Det är speciellt, men det är riktigt roligt. Det är synd att det inte kan bli en serie av det. Man pratar om inställningar och hur man ska köra på banan. Vi hade en plan inför sista heatet. Den var att jag skulle hoppa i väg från trean och stänga Anton som var snabb på banan. Henrik kom som ett skott på innern och vi seglade i väg till en femetta, svarar Kenny Wennerstam.

– Vi hade lite koll inför sista heatet, men vi satsade på en femetta för då visste vi att vi skulle vinna, säger Kenny.

Vinnarparet körde ihop 19 poäng. Tvåa i tävlingen kom Alexander Edberg och Linus Eklöf, Team Life Care, som körde in 16 poäng sedan Linus vunnit samtliga sina fem heat. Trea kom Alexander Woentin och Johan Jensen, Team Hotell Villan, som fick ihop 15 poäng.

Västerviks lagledare Morgan Andersson hade förhoppningar om en jämn tävling innan och han fick som han ville. Ett bevis på detta var att det skiljde det bara sex poäng mellan segrarna och laget som kom på sjätte och sista platsen.