LÄS MER:"Presskåren trodde inte sina ögon"

LÄS MER:Fler förare behöver steppa upp

LÄS MER:Dokument: Då var Västervik bäst"

Under våren har Västerviks polska nyförvärv Krzysztof Buczkowski varit den formstarkaste föraren, men på grund av en skada blir det ingen premär för polacken.

Olyckan skedde i fredagskväll i den polska ligan när Buczkowski var involverad i samma krasch som Dackarnas Maciej Janowski och Smedernas Prezymslaw Pawlicki.

– Han körde ytterligare ett heat, men sedan fick han avbryta tävlingen och uppsöka läkaren eftersom han hade problem med högerfoten. Inget är dock brutet, men han har svårt att stödja på foten, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson inför tisdagens premiärmatch på Hejla Arena.

– I den tilltänkta startsjuan fanns Buczkowski med, men nu tvingas vi ändra lite grand. Det är nu vår breda trupp kommer till användning.

Från början var det meningen att Buczkowski skulle ha kört som nummer tre, men nu får Bartosz Smektala ta den platsen. Det innebär att Mikkel Bech Jensen ersätter Smektala på reservplatsen.

– Det hade inte varit fel att ha haft Smektala på reserven eftersom han kunde ha fått köra två extraheat om det hade behövts.

På den andra reservplatsen får John Lindman chansen i konkurrensen mot Anton Karlsson. John segrade på Helja Arena när Toyota Open avgjordes.

– Lite grand har det betydelse att han vann Toyota Open. Han visade upp bra starter och har gjort det bra så här långt. Han känns stabil och han är värd den här chansen, menar Morgan.

Vetlanda är ett av lagen som Västervik troligen måste ha bakom sig om det ska bli SM-slutspel till hösten.

– Det är alltid viktigt att vinna hemmamatcherna. Det har varit lite upp och ner på flera av våra förare. Det har helt enkelt varit blandad kompott. Det är helt klart ett avbräck att vår formstarkaste förare, utöver Peter Ljung, inte kan vara med.

Vetlanda kommer till start med en av favoriterna till att vinna VM-guldet senare i år; i polske Bartosz Zmarzlik.

– Det gäller att försöka få stopp på Zmarzlik, men de har flera förare som är i bra form som exempelvis Troy Batchelor och Brady Kurtz.

Vad kommer att krävas för att det ska bli seger?

– Att vi kör som ett lag och sedan får vi hoppas att vi har en dag där vi är påslagna från början. Det går inte bara att ställa ut cykeln och tro att det går av sig självt, svarar Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.