GP Challenge är den sista rundan i GP-kvalet. Dit kvalificerar sig förare från fyra olika kvaltävlingar med 16 förare i varje.

Ingen enkel väg att vandra med andra ord.

Peter Ljung körde i Zarnovica i Slovakien och höll en imponerande jämn nivå genom hela tävlingen. Raden 3,2,3,2,2 säger det mesta.

Det gav en fjärdeplats i resultatlistan när alla hade kört fem heat och vidare avancemang ihop med Anders Thomsen, Martin Vaculik och MatejZagar. De två sistnämnda kör i GP-serien i år.

Ljung och Zagar körde därefter ett omkörningsheat om tredjeplatsen, vilket var av akademisk betydelse, om nu inte någon av dem brann för att kliva upp på pallen under prisutdelningen. Nåväl, i det extra heatet korsade Ljung mållinjen för Zagar och blev trea i tävlingen.

Krzysztof Buczkowski stod på tre poäng efter tre heat vilket innebar att det var kört redan där. Polacken avslutade dock starkt och landade på åtta inkörda pinnar och en sjundeplats.

Andra kapabla förare som eliminerades var Jaroslaw Hampel, Andzejs Lebedevs och Andrej Karpow.

Tävlingens andra svensk, Joel Kling som fick hoppa in då Andreas Jonsson är skadad, hade det inte helt oväntat kärvt i den tuffa konkurrensen. Kling tog två poäng och slutade sist.