Det blev en tung tisdagskväll för danske Nicki Pedersen i Eskilstuna när Västervik fick se sig besegrat – 41–49 mot Smederna.

– Det var tufft för egen del. Vi jobbade med inställningarna hela kvällen. Vi trodde att det var tjockare material och grepp i banan än vad det var. Vi byter cyklar hela tävlingen, men vi är inte nöjda med någonting, säger Nicki Pedersen.

Den trefaldige världsmästaren hade en riktigt tuff inledning med tre poäng, därav en gratispoäng, på sina tre första heat.

I sitt fjärde heat fick Nicki ta en efterlängtad heatseger när han tillsammans med Peter Ljung med en välbehövlig femetta i det 13:e heatet.

– Det var skönt att vinna heat, men även i det heatet var banan hal. Nu vann vi heatet, men vi borde ha ändrat inför nästa heat, menar Nicki Pedersen.

Tyvärr grumlades glädjen rejält i det 14:e heat när han tillsammans med Krzysztof Buczkowski åkte på en femetta i baken när Smederna säkrade segern i och med ointagliga ledningen 46–38.

– Det var en laginsats och vi var några förare som inte levererade. Vi var med bra när det gäller topp fem så var vi med bra, men sedan hade de en reserv som var ostoppbar.

Reserven som Nicki Pedersen syftar på är Smedernas Adrian Miedzinski som körde in full pott, 15 poäng, på sina fem heat.

Är det frustrerande när det inte fungerar?

– Det är klart att det är frustrerande eftersom jag är här för att hjälpa laget och ta mina poäng så jag tjänar mina pengar, svarar Pedersen.

Säsongsinledningen har så här långt inte blivit den han hade hoppats på för egen del.

Ett bevis på detta är att han har sänkt sitt ingångssnitt på 2,277 till 1,630 efter fyra omgångar.

Vad säger du om din säsongsinledning så här långt?

– Det har varit ett blandad säsong, så här långt har det varit okej. Som lag jobbar vi på att bli bättre och vi har ett bra lag.