Nykomlingen Västervik har fått en pigg start på sillyseason. Peter Ljung, GrzegorzZengota och Bartosz Smektala är hittills klara för körning i laget. Västervik har därmed fem platser kvar att fylla i åttamannatruppen. Utöver det får de ha så många förare med 0,500 i snitt som de vill.

Morgan jobbar dagligen med lagbygget och siktet nu är bland annat inställt på en toppförare. Och det är inga dåliga namn han för en dialog med.

Eller vad sägs om: Emil Sayfutdinov, Niels-Kristian Iversen, Nicki Pedersen och Greg Hancock.

Artikelbild

| Emil Sayfutdinov och Greg Hancock

– Snittmässigt går det att få ihop det med två sådana toppar i laget, men ekonomiskt har vi bara möjlighet för en. Vi kommer inte att göra något som vi inte har pengar till, säger sportchefen Morgan Andersson.

– Det finns inte många platser kvar i elitserielagen där toppförare får plats. Det kommer att bli riktigt bra förare över som är angelägna om att köra i Sverige. Vi fick inte in Bartosz Smektala för att vi betalade bäst, det var för att han gillade vårt upplägg. Vi hoppas kunna behålla honom i flera år, säger Morgan.

Samtliga i den meriterade kvartetten ingick i GP-serien från start i år. Sayfutdinov jagar just nu medalj med en deltävling kvar. Iversen, Pedersen och Hancock har dock sedan en längre tid fått avbryta sina säsonger på grund av skador, och siktar in sig på 2018.

– Målsättningen är att få in en av dessa till oss, säger Morgan.

Artikelbild

| Niels-Kristian Iversen

Om vi tar en förare som Nicki Pedersen, tror du att han kan nå upp till en riktigt hög nivå igen?

– Jag hade ett möte med Nicki i Polen i helgen och han är fast besluten att göra det. Om Nicki har bestämt sig för något, så brukar det gå bra. Han tänker inte köra för att få tugga grus i varje heat.

Gamlebysonen Anton Karlsson tog stora kliv framåt i utvecklingen under andra halvan av årets säsong. Anton kommer att ingå i Västerviks trupp som en 0,500-förare, men fokus kommer att ligga på att hitta en klubb i Allsvenskan.

– Vi kan inte öronmärka en plats för honom i Elitserien redan. Det är för tidigt. Vi måste ta det steg för steg. Anton har stor potential och om han forsätter utvecklingen har han chansen att slå sig in hos oss nästa år, säger Morgan Andersson.

– Men det viktigaste är att han får en fast styrning i Allsvenskan. Vi får inte glömma att han inte har gjort en full säsong i Allsvenskan ännu. Där kan han gå framåt ytterligare till han är helt redo för Elitserien som är en väldigt tuff liga, säger Morgan.